СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Коли сумлінну оплату комунальних послуг потрібно доводити в суді

Коли сумлінну оплату комунальних послуг потрібно доводити в суді
336790 ПЕРЕГЛЯДІВ
У пані Ольги низький дохід, а ще вона має інвалідність. Жінка на всьому економить, однак за комунальні послуги сплачує вчасно і в повному обсязі. Та одного дня пані Ольга отримала судовий наказ про те, що на неї подали до суду з вимогою сплатити понад 3000 гривень боргу за газ.
Вона звернулася до системи безоплатної правової допомоги.
Люди, з інвалідністю, які отримують пенсію або допомогу, що призначається замість пенсії, у розмірі, що не перевищує двох прожиткових мінімумів для непрацездатних осіб мають право на вторинну правову допомогу, зокрема на здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами.
Допомагати пані Ользі вирішити її питання було призначено юристку бюро правової допомоги Марію Поволоцьку. Вона підготувала заяву до суду про скасування виданого судового наказу. До заяви вона долучила копії квитанцій, розрахунків, інші документи, які свідчили про відсутність боргу зі боку клієнтки.
«Підготовка процесуальних документів до суду у такій категорії справ є дуже відповідальною дією. Адже суд розглядає справу лише за поданими документами без виклику сторін. І те, наскільки якісно, в повному обсязі підготовлений пакет документів, наскільки вони є зрозумілими для суду, залежить прийняте рішення», – говорить Марія Поволоцька.
Судовий наказ щодо пані Ольги про сплату 3000 грн було скасовано.
Ця справа у Єдиному державному реєстрі судових рішень №568/356/22

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео