СТУДЕНТ УКРАЇНИ

"Інтегрум" – сприяємо дитячій творчій реалізації разом

"Інтегрум" – сприяємо дитячій творчій реалізації разом
350526 ПЕРЕГЛЯДІВ

Діти завжди прагнуть до творчості. З раннього віку вони щось малюють, ліплять або створюють якісь поробки, даруючи потім їх друзям та близьким. І це чудово, адже творчість для дитини – це не тільки спосіб проявити себе, а ще й розвиток. Причому необхідна вона усім дітям, незалежно від здоров'я чи соціального статусу. Кожна дитина хоче бути щасливою та проявляти себе й свої вміння, шукати справу, до якої лежить душа. Але не завжди є можливість для цього. У чиїйсь родині коштів вистачає лише на харчування, і то не надто якісне. Хтось змушений постійно їздити по лікарнях через проблеми зі здоров'ям. На культурні та освітні заходи не лишається ні матеріального ресурсу, ні часу. Але є люди, які прагнуть міняти це та сприяти всебічному розвитку українських дітей. І саме такі люди об'єдналися у благодійну громадську організацію "Інтегрум".

Творчий та культурно-спортивний розвиток молоді – такою спочатку була місія організації, що створена у 2011 році. Але поступово спортивний напрямок став не актуальним, адже тут зрозуміли, що проблеми є саме з культурним розвитком, його просто не вистачає, особливо для дітей-сиріт та дітей з особливостями розвитку. І саме тому тут ще з 2014 року почали проводити різноманітні вистави, культурні заходи та розважальні програми для дітей із спеціалізованих інтернатів, дитячих будинків та соціальних служб. Ця діяльність була спрямована на маленьких українців, що проживають у Києві та області. Але поступово до неї почали додаватися різноманітні квести, екскурсії та майстер-класи, організацією стали цікавитися різноманітні професіонали своєї справи та творчі об'єднання, які прагнули також допомогти дітям. Окрім цього тут почали надавати і гуманітарну допомогу дитячим закладам. "Інтегрум" буквально стали однією із провідних організацій, що пропагють інклюзію для дітей з особливими потребами. Їх місія –  це впровадження рівного етичного ставлення до дітей з особливими потребами та сприяння дитячій творчій реалізації. І вони роблять все можливе для цього.

"Інтегрум" – це об'єднання активних громадян. Створення стратегічних планів для вирішення проблеми інтеграції в суспільство людей, що потребують соціалізації, розробка та втілення культурних і освітніх заходів у спеціалізованих інтернатах та дитячих будинках, залучення до творчого розвитку інших – усім цим займається організація, а отже саме це об'єднує людей, що працюють там. Вони розуміють важливість творчості та культурного розвитку для дітей, тому  саме через це їх діяльність із допомоги невеликій кількості дітей та установ виключно у Києві та області переросла у підтримку дітей із інших областей України. Тут навіть у 2017 році змогли започаткувати щорічний благодійний фестиваль дитячої творчості "Від серця до серця", що дає змогу талановитим дітям проявити себе. І зараз, коли в Україні вже майже рік триває війна, вони також допомагають.

Зараз на сайті Української біржі благодійності організація має проєкт, який покликаний допомогти районним центрам соціальних служб забезпечити родини елементарною базовою потребою – їжею. Неякісна їжа та недоїдання можуть призвести до авітамінозу та проблем зі здоров'ям. Ця проблема знайома родинам, що мають скрутне матеріальне становище. І від цього страждають діти. Тому в рамках цієї ініціативи організація прагне допомогти сім'ям Дніпровського та Голосіївського центрів соціальних служб Києва та щомісячно купувати для них продуктові набори. Базові продукти, такі як м'ясо, риба, фрукти і овочі, масло та олія, чай та хоча б трошки смаколиків – ось що входить у набори допомоги. І на це потрібно не таку величезну суму – всього лише 50 тис грн. Тому зараз триває збір, хоч на початку війни його й було призупинено.

Але крім гуманітарної допомоги прагнуть у цій організації допомагати і в творчій реалізації. У школах є уроки, які створені саме для цього – це малювання та праця. Але діти, що живуть у родинах зі скрутним матеріальним становищем, часто не можуть собі дозволити покупку необхідної канцелярії. Через це вони нерідко стають жертвами булінгу. Тому фонд регулярно закуповує набори канцелярії для дітей, куди входять різноманітні фарби, кольорові олівці, пластилін та ще багато необхідних речей. Важливо, що ця допомога здійснюється не лише під час підготовки до 1 вересня. Вона постійна і, наприклад, у кінці січня з нагоди початку нового навчального семестру діти Дніпровського районного Київського центру соціальних служб отримали такі подаруночки. Підопічні інших закладів також отримують цю підтримку.

Допомагають у цій організації й здійснювати мрії дітей, що постраждали від війни. У Центрі соціальної допомоги "Дорогою добра" живуть діти, що окрім головної мрії всіх українців, мають прості, але такі інколи нездійсненні потреби – новий зимовий одяг чи м'яку іграшку, схожу на відомого зараз пса Патрона. "Інтегрум" допомагає здійснювати такі мрії. До нового 2023 року організація закупила різноманітні конструктори, м'які іграшки, павербанки та інші речі, про які мріяли діти та подарувала їх у рамках різноманітних новорічних заходів, яких було чимало. Таким чином вони змогли подарувати новорічний настрій дітям та принести їм радість та щастя навіть у такі складні часи.

Організація "Інтегрум" займається справді дуже важливою діяльністю. Фактично вони дарують дітям усмішку й таким чином будують щасливе майбутнє як для них, так і для країни загалом. Тут допомагають і пропонують приєднуватися до цього. Тож давайте будувати гарне майбутнє разом.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео