СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Міжнародна співпраця ПНПУ імені В. Г. Короленка з Університетом Флоренції

Міжнародна співпраця ПНПУ імені В. Г. Короленка з Університетом Флоренції
401619 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом вересня 2022 р. відбулася низка заходів, присвячених обговоренню співпраці між Університетом Флоренції (м. Флоренція, Італія) і Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка.

У рамках міжнародного стажування «Освітній візит науковця» начальниця відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків, доцентка кафедри психології Ірина Когут проводила зустрічі і публічні лекції про освітню ситуації в Україні під час війни, виклики та зміни, які відбулися під час воєнного стану. Спільно зі студентами, магістрами, аспірантами обговорювала питання підтримки науковців під час війни, психологічні теми, що є актуальними для освітян, методи побудови мирного діалогу та набуття міжкультурної компетенції під час спілкування та взаємодії з оточуючими.

Ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, членкиня-кореспондентка Національної академії педагогічних наук України професорка Марина Гриньова передала слова подяки ректорці Університету Флоренції професорці Олександрі Петручі (Prof. Alessandra Petrucci). Очільниці університетів обговорили освітні виклики, а професорка Олександра Петручі висловила слова підтримки науково-педагогічним працівникам Полтавського педуніверситету. Ця зустріч була, зокрема, присвячена обговоренню Угоди про культурне та наукове співробітництво між Університетом Флоренції та Полтавським національним педагогічним університетом В. Г. Короленка.

Адміністрація університету, проректор з наукової роботи професор Василь Фазан, провідна фахівчиня відділу інноваційної діяльності та міжнародних зв’язків Анастасія Момот визначили і обговорили ключові аспекти співпраці між університетами.

Угода про співпрацю – результат тривалої взаємодії ПНПУ імені В. Г. Короленка і Університету Флоренції у межах міжнародної програми Erasmus+ (КА 2), за напрямком «Співпраця заради інновацій та обміном кращими практиками» проєкту «Письмо в інклюзивній освіті / Writing for inclusion» (2020-1-ES01-KA201-081827), що розпочалася у 2020 р.

Також у рамках візиту відбулась зустріч доцентки Ірини Когут із директоркою департаменту освіти, мов, інтеркультур, літератури та психології (FORLILPSI), координаторкою аспірантури з педагогічних наук та психології Університету Флореції Ванною Боффо (Vanna Boffo). Під час зустрічі окреслили перспективи співпраці аспірантів університетів, участь в спільних конференціях, заходах, обговорили можливості створення спільних програм підвищення кваліфікації для викладачів університету за спеціальностями психологія та освіта.

Ірина Когут спільно з доценткою кафедри загальної та соціальної педагогіки Роселлою Сертіні (Rossella Certini) організували зустріч з науковцями кафедри, щоб обговорити стан освіти в умовах війни і спільні кроки для розвитку освітнього європейського простору. За участі завідувачки кафедри психології ПНПУ імені В. Г. Короленка професорки Кіри Седих обговорили деталі співпраці між кафедрами та науковцями університету. Сторони домовилися провести низку спільних освітніх заходів.

Дякуємо колегам з Італії  за можливість співпраці та підтримку української освіти у надскладний для України час.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео