СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Педагогічний університет підписав меморандуми про співпрацю з «Ветеран Хабом++», Міжшкільним ресурсним центром та Полтавським спортивним ліцеєм

Педагогічний університет підписав меморандуми про співпрацю з «Ветеран Хабом++», Міжшкільним ресурсним центром та Полтавським спортивним ліцеєм
406885 ПЕРЕГЛЯДІВ

27 червня 2022 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка підписали меморандуми про співпрацю з благодійною організацією «Ветеран Хаб ++», Міжшкільним ресурсним центром та Полтавським спортивним ліцеєм. Юридичні документи урочисто підписали в актовій залі університету в присутності адміністрації, науковців, педагогічних працівників, співробітників благодійних і освітніх закладів.

Від імені кожного з партнерів меморандум підписали уповноважені особи: ректорка педуніверситету Марина Гриньова, керівниця ресурсного центру Олена Цимбалюк, директор спортліцею Олег Сич і координаторка простору підтримки ветеранів Юліанна Линник.

«Сучасний педуніверситет готує не просто учителів, а громадян із активною життєвою позицією, здатних відповідати на виклики часу і приймати оптимальні рішення. Тому ми вдячні нашим колегам за сприяння у налагоджені широкої мережі партнерів університету. Ми хочемо, щоб наші студенти ще під час навчання бачили, як, де і з якою метою вони зможуть застосовувати свої знання і навички, готувалися до практичної діяльності. У свою чергу ми готові працювати із дітьми різного віку, разом із нашими партнерами організовувати і проводити заходи, залучати школярів до наукової роботи. Наприклад, сьогодні ми анонсуємо проєкт для школярів “Драйвові канікули у ПНПУ”», – зазначила у вітальному слові професорка Марина Гриньова.

          Так, співпраця з благодійним фондом «Ветеран Хаб++» спрямована на створення простору для підтримки ветеранів та подальшим створенням громадської організації відповідного спрямування. Ряд програм у сфері STEM-освіти буде реалізовано завдяки співпраці з комунальним закладом «Міжшкільний ресурсний центр». Різноманітні напрями фізкультурно-оздоровчної та рекреаційно-дозвіллєвої діяльності в освітньому процесі передбачає співпраця з Полтавським спортивним ліцеєм.

Відповідно до Меморандуму установи будуть взаємодіяти у напрямку  активного впровадження STEM-освіти як популярного напряму, що охоплює природничі науки (Science), технології (Technology), технічну творчість (Engineering) та математику (Mathematics). Також передбачена спортивно-рекреаційна та волонтерська діяльність, а саме створення окремого простору для психологічної адаптації та соціалізації ветеранів російсько-української війни у цивільному середовищі.

«Розвиток STEM-освіти наразі є пріоритетним для нас. Я рада співпрацювати зі своєю alma-mater задля розширення перспектив взаємодії у реалізації освітньо-професійної-програми “Теорія і практика STEM-освіти”. Це дасть змогу підготувати високоякісних фахівців, які будуть навчати підростаюче покоління, послуговуючись найсучаснішими методиками», – прокоментувала підписання документа Олена Цимбалюк.

«Впевнений, що наша співпраця з Полтавським національним педагогічним університетом імені В. Г. Короленка буде максимально продуктивною. Миру нам та натхнення для реалізації нових проєктів!» – резюмував директор спортліцею Олег Сич.

«Дякуємо керівництву університету за державницьку позицію. Розбудова ветеранського простору на базі Полтавського педагогічного буде надзвичайно корисною і доречною, бо саме у цих стінах виховують вільних та рідних одне одному українців. Я переконана, що участь молодих фахівців із соціальної роботи у новоствореному хабі стане для них корисним досвідом», – зазначила координаторка простору підтримки ветеранів Юліанна Линник.

Святкову атмосферу підтримував лауреат міжнародних, всеукраїнських конкурсів та фестивалів Полтавський академічний симфонічний оркестр, художній керівник – головний диригент, народний артист України Віталій Скакун. Артисти презентували найкращі симфонії Бетховена, Брамса, Шуберта, Ліста.

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео