СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Зміни у поведінці акул

Зміни у поведінці акул
334836 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вчені помітили зміни у поведінці гігантських акул. 

Вчені з Королівського університету у Белфасті провели експеримент, та вирішили прослідкувати поведінку чотирьох гігантських акул. 

Гігантські акули займають друге місце за розміром після китових акул. Використовуючи свою величезну пащу та зяброві щілини вони фільтрують малесенькі організми, складові океанський зоопланктон. 

Для експерименту на тварин були одягнуті спеціальні датчики, щоб дізнатися де акули проводять зиму, відстежувати глибину на якій ті плавають, температуру води та місцеперебування. 

Експеримент проводився під керівництвом професора біології Пола Менсинка. 

Очікувалось, що акули припливають до прибережних вод Ірландії влітку, тому що там можна знайти велику кількість їжі. Взимку вони вирушають на південь, оскільки температура води стає занадто низькою. 

Проте лише 2 з 4 акул уплили цією зимою. Дві акули попливли до берегів Африки, але не для того, щоб насолоджуватися теплою водою. Вони вирушили на велику глибину, де температура води є досить низькою. 

Що ж до акул, які залишилися, то вони не змінювали глибину, на якій плавали. Вчені поки що не можуть пояснити таку поведінку з боку риб.

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео