СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Пристрій для ідеального розрізання торта

Пристрій для ідеального розрізання торта
202694 ПЕРЕГЛЯДІВ

Японські школярі розробили пристрій для ідеального розрізання торта.

Якщо вам також  добре відома проблема, коли кусочки на торті не ідеального розміру, один більше  іншого, то саме для вас старшокласники Японії розробили вій пристрій.

Школярі представили виконане у вигляді коробчатого поворотного пристрою, з місцем для вставки круглих харчових продуктів.

Винахід працює за рахунок використання лазерних променів для вказівки точних кутів, під якими торт або піца повинні бути розрізані, щоб отримати бажаний результат кількість скибочок без залишків.

Пристрій було розроблено командою, яку очолив 16-річний студент.Він зауважив ідею розроблення, коли його мати намагалася розрізати святковий торт на 7 персон та придумав один додатковий кусок залишивши його грати матч «камінь, ножиці, папір» зі своїми сестрами, щоб побачити, хто виграє останній додатковий шматок.

Разом з ним проєкт створювали його друзі та однокласники, пристрій був створений на основі малюнків та комп'ютерної програми для розрахунку точних кутів, щоб отримати рівні порції з круглого продукту, незалежно від того, скільки скибочок було необхідно.

Через два місяці спроб і помилок команда нарешті обрала дизайн проекту, який дозволяє поміщати будь-який круглий продукт під лазерний промінь, який потім виділяє лінії на торті або піці, щоб вказати кути нарізки на основі введення користувача. Наприклад, якщо торт потрібно розділити на п'ять частин, машина вкаже на різання під кутом 72 градуси.

Як плюс пристрій також можна вважати досить гігієнічним, враховуючи, що під час процесу не потрібно торкатися ні до якої частини їжі.

Наразі поки невідомо, чи переросте цей проект у щось більше.

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео