СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Юні чемпіонки із Кам’янського: як пройшли змагання з плавання в Дніпрі!

Юні чемпіонки із Кам’янського: як пройшли змагання з плавання в Дніпрі!
23042 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 14 по 17 в Дніпрі проходили змагання з плавання. Декілька спортсменів із Кам’янського вирішили взяти учать в Чемпіонаті України серед молоді та юніорів. Тож сьогодні вони розповіли про те, як відбувались змагання, а їхні тренери розкрили свої плани на майбутнє.

В змаганнях участь взяли більш як 490 спортсменів з різних населених пунктів. Вони змагались як в особистих, так і в командних заліках. Змагання ділились на два етапи: попередній заплив та основний. Для того аби перемогти спортсменам доводилось викладатись не просто на сто відсотків, а й на всі двісті. Адже попри сильну підготовку, не кожен зміг витримати темп до кінця. Найсильніші, звісно показали себе, як претенденти на місця в олімпійській збірній. Проте це вирішить лише час та зусилля.

Наступний чемпіонат запланували провести вже в місті Харків. Попередні дати – 5-9 березня 2021 року. Проте ці медалі стануть вже провідниками до Головного національного відбору на Олімпіаду. Тож тим, хто бачить своє майбутнє в плаванні необхідно буде докласти максимум зусиль для того, щоб досягти своєї мети. Плавці з Кам’янського вже націлились на те, щоб взяти участь в чемпіонаті та при цьому не пасти задніх серед інших спортсменів. Їхня підготовка повністю дозволяє їм це. Адже дехто зі спортсменок показав неперевершено високий результат.

Так, наприклад Вікторія Костроміна, яка народилась у 2004, учениця технічного ліцею №1, змогла виконати норматив на дорослий Чемпіонат Європи. Він проходитиме в листопаді 2021 Казані (Росія). Також вона планує взяти участь у юніорському Чемпіонаті Європи. Він стартуватиме в липні 2021 у Хорватії. Найперспективніша спортсменка Кам'янського з плавання встигла завоювати 3 золота в категорії «Молодь» на дистанції 50, 100 і 200 батерфляй і виконала норматив входу в національну збірну. Її тренерами наразі є Андрій Сидорченко та Наталя Сидорченко.

Таня Афанасьєва, яка народилась у 2008 році, представляла СШ №25. На її рахунку вже: 1 золото, 3 срібла та 1 бронза. Нагороди вона отримала в наступних категоріях: “1 місце в 400-ому комплексі «Юніори»; 2 місце в 400-ому комплексі «Молодь»; 2 місце у 200 батерфляй «Юніори»; 3 місце 200 батерфляй «Молодь» та 2 місце в комбінованій жіночій естафеті в складі збірної команди Дніпропетровської області. Тренерами є Дмитро Краєвський, Інна Краєвська”.

Роксолана Сулейманова, яка народилась 2007 році, і є ученицею СШ №23, змогла вибороти: 1 золото, 4 срібла, 3 бронзи: “1 місце в комбінований мікс естафеті в складі збірної команди Дніпропетровської області; 2 місце в комбінованій жіночій естафеті в складі збірної команди Дніпропетровської області; 2 місце в кролевій жіночій естафеті в складі збірної команди Дніпропетровської області; 2 місце 200 брас серед «юніорів»; 2 місце 50 брас серед «юніорів»; 3 місце 100 брас серед «юніорів». Її готували: Дмитро Краєвський, Інна Краєвська”.

Анна Загоровська, яка народилась 2007 році, і є ученицею СШ №9 отримала: 2 срібла та 1 бронзу: “2 місце в комбінованій жіночій естафеті в складі збірної команди Дніпропетровської області; 2 місце в кролевій жіночій естафеті в складі збірної команди Дніпропетровської області; 3 місце 200 комплекс «Юніори». До змагань готували Дмитро Краєвський, Інна Краєвська”.

Вітаємо нинішніх чемпіонок турніру та їхніх тренерів. Всі сподіваються, що тепер вони покращуватимуть свій результат, і вже зовсім скоро ми спостерігатимемо за ними на Олімпіадах. А поки всі зичать їм та їхнім тренерам лише терпіння та бажання працювати, адже спорт – це важка праця та дисципліна.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео