СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Українцю підкорилася "Діамантова ліга"

Українцю підкорилася "Діамантова ліга"
231429 ПЕРЕГЛЯДІВ

Український стрибун у висоту Андрій Проценко переміг на фінальному етапі "Діамантової ліги-2019" у швейцарському Цюриху. Ці змагання — найпрестижніша легкоатлетична серія у світі. Наш спортсмен тріумфував у першості продемонструвавши результат — 2 метри 32 сантиметри.

Суперники Проценко, Брендон Старк з Австралії та болгарський стрибун Тихомир Іванов зупинилися на відмітках у два метри тридцять сантиметрів. Втім за спробами другим виявився саме Старк, а бронзова нагорода в активі Іванова. Варто зазначити, що Андрій Проценко мав шанс встановити найкращий результат сезону у світі.  Якщо б подолав поперечку заввишки 2 метри 34 сантиметри, проте жодна з трьох спроб так й не підкорилася нашому стрибуну.

Встановлений результат та перемога на турнірі дозволили Андрію Проценко отримати 50 тисяч доларів призових та wild-card на Чемпіонат світу, який відбудеться у Катарі, в місті Доха. Цікаво, що після Ольги Саладухи у 2011-му році та Богдана Бондаренка у 2013-му, тридцятиоднорічний Проценко став лише третім українським чемпіоном "Діамантової ліги".

Читайте також : Нові претенденти на бою з Олександром Усиком

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео