СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У Кубку України з баскетболу СК “Прометей” дебютував з впевненої перемоги

У Кубку України з баскетболу СК “Прометей” дебютував з впевненої перемоги
89478 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Кам'янському на паркеті місцевого СК “Прометей” відбувся перший матч у рамках 1/16 розіграшу Кубка України з баскетболу. Команда Карліса Муйжнієкса приймала Баскетбольний клуб “Новомосковськ”.

Після важких перемог у Суперлізі над “Дніпром”, “Хіміком” та “Одесою”, ця кубкова зустріч для “Прометея” виявилася вже 4-ою за поточний тиждень. На майданчик проти “Новомосковська” виснажений лідер найсильнішого дивізіону України вийшов у статусі беззаперечного лідера. Однак, більшу частину першої половини матчу новомосковські баскетболісти виглядали, як мінімум, не гірше за своїх більш досвідчених колег. Склад гостей об’єктивно був “нижчим” та менш потужним за “Прометей”, втім гравці БК “Новомосковськ” нівелювали цю різницю за рахунок більшого відсотку дальніх влучань, а також несподіваних дій поблизу трьохсекундної зони. 

Перший період завершився внічию — 26:26. Після другого відрізку матчу до роздягальні команди пішли вже за переваги “Прометея”, проте відставання представників Вищої Ліги виявилося не значним — 44:38. У цей проміжок більшу частину від загальної кількості очок до скарбнички “Новомосковська” приніс Ілля Кабацюра. Гравець «настріляв» аж 26 балів, що стало найкращим показником на паркеті за два періоди у складі обох команд.

«Команді БК “Новомосковськ” потрібно віддати належне. Вони сьогодні добре влучали. Деякі хлопці взагалі в першій половині не хибили, демонстрували дуже складні кидки”, — зізнався гравець СК “Прометей” Ігор Крівцов.

Втім, дива не сталося. Після перерви та бесіди з головним тренером “прометеївці” почали грати інакше. Баскетболісти з Кам’янського значно додали у швидкості, більш активно використовуючи рухомі тактичні схеми. Такі дії одразу почали приносити позитивний результат “Прометею”. На початку третього періоду гості не могли закинути жодного м’яча більше 2 хвилин. Останній період зустрічі перетворився на формальність. Перевага за набраними очками перед фінальною сиреною сягнула 43 очок. Рахунок першого матчу СК “Прометей” - БК “Новомосковськ” — 105:62 на користь господарів.

Друга зустріч між командами відбудеться ввечері 24 жовтня. Переможець за підсумками двоматчевого двобою вийде у наступну стадію змагань за Кубок України.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео