СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Напередодні ІІІ Європейських ігор-2023 на центральній площі Переяслава підняли олімпійський прапор

Напередодні ІІІ Європейських ігор-2023 на центральній площі Переяслава підняли олімпійський прапор
398332 ПЕРЕГЛЯДІВ

Напередодні ІІІ Європейських ігор-2023 на центральній площі Переяслава підняли олімпійський прапор.

Зранку, 20 червня 2023 року на центральній площі Переяслава згуртувалися ті, для кого спорт та рух є невід’ємною складовою життя відбулася церемонія підняття олімпійського прапора. Захід приурочили тому, що завтра у Польщі стартують III Європейські ігри-2023 – мова про 30 видів спорту, 12 днів захопливих змагань, 7000 спортсменів із 50 європейських країн, зокрема Переяславської громади, яку представить вихованець Переяславської ДЮСШ Владислав Ємець.

Попри війну українські спортсмени не втомлюються показувати світові всю силу українців, нашу міць і незламну волю. Лише з початку 2023 року українські спортсмени та спортсменки на офіційних міжнародних змаганнях вибороли 2185 медалей, з них 910 – найвищого ґатунку. Саме завдяки Збройним Силам України наші спортсмени мають можливість жити майже таким життям, як колись, тренуватись та представляти країну на міжнародних змаганнях.

Також ведуча нагадала сумну статистику яка свідчить про те, що у нашій державі зруйновано понад 360 спортивних об’єктів. А в уцілілих спортивних комплексах, замість регулярних занять спортсмени змушені перебувати в бомбосховищах через регулярні сигнали повітряних тривог та обстріли. Але найстрашніше те, що за більше, ніж рік повномасштабної війни в Україні загинули понад 260 спортсменів й тренерів, які прагнули показувати найвищі результати на міжнародних змаганнях під українським прапором. Їх пам’ять присутні вшанували хвилиною мовчання.

Право підняти державний прапор України надали вихованцям відділення баскетболу Олександрі Герасименко – члену збірної команди України з баскетболу U16 та Мар’яні Набок – кандидату у збірну команду України з баскетболу U14. Вони ж були удостоєні й права підняти прапор національного олімпійського комітету України.

 У рамках зібрання до присутніх звернувся голова Переяславської громади Вячеслав Саулко:

«Олімпійський прапор об’єднує шість континентів світу. Він білий, і цей фон знаменує мир. Це не про росію, яка лише цієї ночі застосувала 35 ударних дронів, зокрема на Київщині. Хочу вас привітати і побажати нашим спортсменам гідно виступити на цих іграх, показати честь і славу нашої України – справді європейської держави та її спортсменів. Але найбільше бажаю усім нам миру».

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео