СТУДЕНТ УКРАЇНИ

“Життя ще чекає на нас!” — такі думки мають політв’язні після отримання листів

“Життя ще чекає на нас!” — такі думки мають політв’язні після отримання листів
151972 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олександра Романцова вже багато років займається передаванням листів нашим політичним в’язням, які знаходяться на території Російської Федерації. Вони займаються не лише моральною, а й матеріальною підтримкою наших земляків.

Вона разом з однодумцями закликала до співпраці багатьох поважних людей не лише з України. Саме завдяки діяльності їхньої організації з’явилась петиція, яка показує, що наші політв’язні ніяк не захищені від пандемії. Нема жодної гарантії того, що вони не отримають важке ураження й не загинуть там, так ніколи й не побачивши близьких. Зараз петиція має 10 тисяч підписів та це не фінал. А на політичній арені ця петиція допомагає багатьом країнам ставити питання до РФ під час перемовин. Адже перш ніж отримати партнерство їй необхідно вирішити ряд проблем.

Крім того, Олександра зібрала безліч листів та інтерв’ю родичів та близьких політичних в’язнів. В них розкривається вся трагедія того, що відбувається з людьми та їхніми родинами. Деякі з цих історій скоро увійдуть до книги, яка показуватиме історію України у ці важкі часи. А завдяки інформації, яку розповсюдила Олександра в Україні та поза її межами з’явилося багато свідомих людей, які повністю підтримують її починання.

Кожного року вони влаштовують збирання листів, які потім різними способами передають політичним в’язням. За словами Олександри це надає їм надію на те, що скоро на них чекатиме життя на волі. Так, не всі листи пропускає цензура РФ. Багато із них так і не потрапляють до тих, хто на них так сильно чекає, проте хоча б декілька завжди знаходять своїх адресатів. Іноді листи передають через родичів, іноді через впливових осіб, особисті дані яких залишаються в секреті. Адже, якщо хтось у РФ довідається, хто нам допомагає давати надію, то це зробити буде неможливо. Але навіть якщо ваш лист так і не дійде до них, то їхнє серце грітиме думка про те що ви їм писали.


© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео