СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Ніхто не збирається змінювати особливий статус ОРДЛО — голова ВР України Дмитро Разумков

Ніхто не збирається змінювати особливий статус ОРДЛО — голова ВР України Дмитро Разумков
146519 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно україною пройшлася новина про те, що політики збираються відмінити особливий статус ОРДЛО ще до початку виборів. Проте ці плітки так и лишаться лише плітками, які невідомо хто і навіщо поширює. Дмитро Разумков 14 грудня, коли йшов брифінг остаточно підтвердив, що ніхто не збирається змінювати правила та закони заради виборів.

Він сказав, що законопроект на цю тему вже давно є і він знаходиться на сайті Верховної Ради України. Ніхто і нічого в ньому змінювати не буде, адже закон є закон. Єдина інформація, якої досі немає в цьому проекті — рік його написання. Проте його мають вказати у 2021.

Він чітко підкреслив, що жодних змін до законопроекту ніхто вносити вже не буде. Разумков сподівається, що Рада підтримає цей проект в такому вигляді, в якому він наразі існує. На його думку законопроект підтримують звісно не всі. Та й загалом дуже рідко трапляється таке, щоб рішення було одностайним. Проте більшість політиків впевнені в тому, що цей закон є слушним і перерозгляду не підлягає.

Що передбачається цим документом?

В ньому чітко прописано, що після того, як Луганська і Донецька області виконають усі 10 умов, то ОРДЛО розпочне діяти без жодних питань з боку інших країн. В ньому також передбачено, що обов’язковою умовою буде виведення усіх бойовиків із території українських земель.

Ще у 2014 році рада прийняла і підтвердила особливий статус цього регіону. Щороку цей законопроект переносять і переносять через те, що Росія так і не виконала 4 пункт угоди. Бойовики залишились на своїх позиціях. А отже законопроект так і не набув законної сили.

Усі сподіваються, що 2021 рік стане вирішальним в цій ситуації та усі сторони отримають бажане. Проте, як поводитиметься РФ, нікому невідомо.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео