СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Зеленський: наша юридична позиція беззаперечна і бездоганна

Зеленський: наша юридична позиція беззаперечна і бездоганна
201893 ПЕРЕГЛЯДІВ

Володимир Зеленський виступив на засіданні Конституційного суду - установа розглядає законність президентського указу про розпуск Парламенту та призначення дострокових виборів. Гарант впевнений: його рішення повністю правомірне.

 

Промова Володимира Зеленського в Конституційному суді щодо його указу про розпуск Парламенту:

  "Високий суд. Ваша честь. Шановні судді. По-перше, дякую, що мене запросили. Здається, що це вперше в історії України. Зазвичай відбувалось навпаки — Президент викликав суддів до себе, але сьогодні я тут, чим виражаю свою повагу до Конституційного суду, як інституції і особисто до кожного з вас. Не мені розповідати вам, що таке дух і буква закону. Я впевнений, що рішення про розпуск Верховної Ради України відповідає обом цим критеріям. Про відповідність духу закону свідчить багато факторів. Громадяни України не просто не вірять Раді. Рейтинг довіри — 4%. Народ України аплодує рішенню про розпуск Верховної Ради. Люди впевнені, що оспорювання цього рішення — це просто спроба народних депутатів на кілька місяців втриматись за свої крісла, за недоторканість і можливість збагачення. І зараз суспільство дуже уважно слідкує за цією справою. Ви точно всі про це знаєте. І, думаю, приймете справедливе рішення, за яке нам всім не буде соромно і перед своїм народом, і перед своїми дітьми. Перед всіма українцями. Тим більше, що даний указ повністю відповідає і букві закону. Наша юридична позиція беззаперечна і бездоганна. Це доведе мій представник Федір Веніславський".

Після промови Зеленський передав слово своєму представнику у Конституційному суді та покинув залу. Начебто, аби своєю присутністю не тиснути на суддів.

Читайте також: Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про імпічмент

 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео