СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Апеляційний суд Дніпра не задовольнив вимоги прокуратури та залишив Колєснікова на волі

Апеляційний суд Дніпра не задовольнив вимоги прокуратури та залишив Колєснікова на волі
202455 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дмитро Колєсніков не втече – такого висновку дійшли у Дніпровському апеляційному суді. Екснардепа залишили на поруках у депутата Верховної Ради Дмитра Шпенова.

Прокурор вимагав змінити міру запобіжного заходу, яку обрали в Жовтневому районному суді 16 вересня 2019 року. Тоді судді вирішили не тримати під вартою колишнього нардепа, доки триває досудове слідство.

“Ми вважали, що суд першої інстанції неналежним чином оцінив ризики передбаченні статтею 177 Кримінально-процесуального кодексу України. Йдеться про ризики щодо перешкоджання підозрюваним у проведенні досудового розслідування. Тому вирішили подати апеляційну скаргу”, – прокоментував прокурор Віталій Самоткан.

Дмитра Колєснікова звинувачують у зловживанні владою або службовим становищем за ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України. У 2012 році він обіймав посаду голови Агентства держмайна. Тоді, на думку прокуратури, посадовець здійснив дії, які призвели до відчуження об’єктів нерухомості. А саме виробничого і лабораторно-побутового корпусів «Науково-дослідного та конструкторсько-технологічного інституту трубної промисловості імені Осади» у Дніпрі. Приміщення площею 7 тисяч кв м оцінювалося на той час у понад 16 млн грн.

“Рішення, яке приймалося, не змінило статус майна. Воно було державним – воно й лишилось державним. Всі дії були вчинені тільки для того, аби державне підприємство мало можливість здавати ці приміщення в оренду”, - відкидає звинувачення  колишній нардеп України Дмитро Колєсніков

Захист підозрюваного стверджує, що майно передали в комунальну власність у 2013 році. На той час Колєсніков вже не працював в Агентстві держмайна.

“Наразі триває досудове розслідування. Тому теж збиратимемо докази нашої невинуватості в цьому злочині. Ми абсолютно переконані в тому, що їх більш ніж  достатньо. Всі вони будуть представлені та покладені в основу прийняття об’єктивного законного рішення”,  - сказала адвокатка Дмитра Колєснікова Ірина Опанасенко.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео