СТУДЕНТ УКРАЇНИ

США давно планували війну в Україні проти росії. Нацистські нагороди для українських військовослужбовців та початок ядерної війни. Російські фейки цього тижня

США давно планували війну в Україні проти росії. Нацистські нагороди для українських військовослужбовців та початок ядерної війни. Російські фейки цього тижня
342132 ПЕРЕГЛЯДІВ

США та НАТО давно планували війну проти росії в Україні

Подібне повідомлення поширювалось в грузинському сегменті власне проросійськими джерелами. Автори цього “творіння” посилаються на ексканцлерку Німеччини Ангелу Меркель. Як йдеться в повідомленні, ворожа позиція Заходу до росії існує вже протягом десятиліть. А США та НАТО роками планували війну проти росії. Разом з Меркель згадується проросійський “експерт” Скотт Ріттер, який вигадує, що політика Берліна передбачає виграш часу для України перед війною з Росією.

Проте жодних подібних цитат про планування війни зі сторони Меркель в статті, на яку посилаються пропагандисти, немає.  

 

Як повідомляють спеціалісти з проєкту MythDetector, у статті є лише одна цитата Ангели Меркель і взята вона з інтерв’ю Der Spiegel, в якому колишня канцлерка каже, що 2008 рік був невідповідним часом для вступу Грузії та України в НАТО. Цитування Скотта Ріттера повністю співпадають із заявами російських чиновників щодо Мінських угод.

Російські пропагандисти все далі й далі намагаються підтримувати власний видуманий наратив, ніби росія воює з НАТО, проте це не так. Саме росія розв’язала цю війну, для створення імперії та стерти Україну з книжок історії світу як незалежної держави.

 

Українських військовослужбовців 92-ї бригади Збройних Сил України нагородили «нацистськими» нагородами

 

 

 

 

 

Соціальними мережами поширюється буцімто докази процвітання нацизму в Україні. В новині йдеться про Харківську операцію військовослужбовців 92-ї бригади Збройних Сил України, яких нагородили «Сталевими хрестами» на кшталт «Залізних хрестів», якими у Вермахті нагороджували «найбільших головорізів». Автори такого повідомлення вважають, що нагороди схожі (на другому фото українська нагорода).

 

Проте нагрудний «Сталевий хрест» ніяк не пов’язаний з нацистським “Залізним хрестом”, до того ж українська нагорода не має жодних нацистських символів. У “Сталевому хресті” поєднали символи полкової влади Війська Запорізького (схрещені перначі) та успішних походів проти ворогів (геральдичний знак українського гетьмана Костянтина Острозького, який розбив московське військо під Оршею 1514 року). А сучасна нагорода створена за подібним образом «Залізного хреста армії УНР», заснованого ще 1920 року Симоном Петлюрою після Першого Зимового Походу.

 

Фахівці StopFake вважають, що дійсно існуючий “Залізний хрест” не правильно вважати виключно нацистським військовим орденом. Його образ було створено у 1813 в королівстві Пруссія і вручали його військовим, які відзначилися у війні проти наполеонівської армії.  У Німеччині ж, після встановлення Веймарської республіки було ухвалено рішення про скасування всіх колишніх орденів.  Нагорода “Залізний хрест” з’явилась знову аж 1939 році в нацистській Німеччині, він проіснував до 1945 року. На сьогодні в Німеччині можна носити Залізний хрест часів Другої світової війни, але ті, які без свастики.

 

Україна хоче розв’язати ядерну війну

 

Подібні повідомлення ширяться анонімними телеграм-каналами. В них йдеться, що Україна не може збивати російські ракети, тож «прямим текстом» закликає світ застосувати ядерну зброю.  Проте це не правда. 

 

Оригінальний текст належить речнику Повітряних сил ЗСУ Юрієві Ігнату, який пропагандисти використали у власних цілях, а саме для створення неправдивої новини. У справжньому тексті у “НТА - Незалежне телевізійне агентство” Ігнат ділиться інформацією, щодо виснаження українського ППО, оскільки силам ППО доводиться збивати не лише ракети, а й дрони-камікадзе. А ракети типу Х-22, Х-31 та С-300 чи балістичні «Іскандери» українське ППО збивати не може. Юрій Ігнат наголосив, що Україна має і надалі просити всі можливі засоби у міжнародної спільноти. Українську ППО треба поповнювати – особливо сучасними зразками. Ніяких згадок про ядерну зброю в словах речника не було.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Теги: Російська агресія ,Російське вторгнення в Україну, війна в Україні,Російські пропагандисти,пропаганда,російська пропаганда

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео