СТУДЕНТ УКРАЇНИ

❗️Росія замінувала морські шляхи від Босфору до Одеси, але звинувачує в цьому Україну – BlackSeaNews

❗️Росія замінувала морські шляхи від Босфору до Одеси, але звинувачує в цьому Україну – BlackSeaNews
357064 ПЕРЕГЛЯДІВ

️Росія замінувала морські шляхи від Босфору до Одеси, але звинувачує в цьому Україну – BlackSeaNews

Росія замінувала рекомендовані морські шляхи від Босфору до Одеси і водночас повідомила, що це українські міни.

Про це повідомив у Фейсбуці Андрій Клименко, головний редактор порталу BlackSeaNews та співзасновник Чорноморського інституту стратегічних досліджень.

«Реальна небезпека на морі: РФ замінувала рекомендовані шляхи від Босфору до Одеси і повідомила, що це українські міни. Чергова небезпечна дезінформація з боку ворога», – зазначив Клименко.

Як він уточнив, 18 березня морський порт Сочі направив судновласникам та капітанам суден у регіоні попередження про загрозу «підриву на мінах українських ВМС, які дрейфують у Чорному морі».

Зокрема, в попередженні, підписаному капітаном порту Сочі В'ячеславом Румянцевим, сказано: «За інформацією, оголошеною ДС (гідрографічна служба – прим. BlackSeaNews) ЧФ у ПРИП №116, через штормові умови якірні міни, встановлені українськими ВМС на підходах до портів Одеса, Очаків, Чорноморськ, Південний (близько 420 хв типу ЯМ та ЯРМ), відірвані».

Крім того, у повідомленні для «всіх судновласників та капітанів суден» міститься застереження: дотримуватись особливої обережності при плаванні суден у південно-західній та північно-західній частинах Чорного моря через ймовірність підриву на дрейфуючих мінах.

На думку Клименка, це попередження має на меті перешкодити морському трафіку комерційних суден в Чорному морі та потребує негайного введення до Чорного моря Постійної мінно-тральної группи НАТО.

Він також зауважив, що «міни, які дрейфують в штормовому морі, підрахувати неможливо в принципі – це може зробити тільки той, хто їх встановлював».

Теги: Російське вторгнення в Україну, stoprussia, closethesky

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео