СТУДЕНТ УКРАЇНИ

В Україні планується підвищення пенсії у березні 2024 року під час планової індексації.

В Україні планується підвищення пенсії у березні 2024 року під час планової індексації.
270845 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні з 1 березня перерахують пенсії внаслідок індексації, розмір якої може становити близько 13% (оцінки Мінсоцу). Надбавка залежатиме від стажу та зарплати, виходячи з яких вирахувано виплату. Однак підвищення у розмірі 1 тис. грн. отримають ті, хто зараз отримує розрахунковий розмір пенсії у розмірі близько 7,7 тис. грн.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Збільшення пенсії на 1 тис. грн. отримають українці, які до індексації мають виплату у розмірі від 7692 грн. Важливо, що йдеться саме про "чистий" розмір пенсії: без урахування всіх можливих надбавок за стаж, вік тощо.

Наступне підвищення пенсій очікується у квітні. Він торкнеться тих, хто продовжує працювати на заслуженому відпочинку та у кого виріс стаж. Крім того, у квітні в Україні підвищать мінімальну зарплату, як результат, збільшиться і гарантований розмір пенсії для тих, кому більше 65 років і які виконали норму за стажем. При цьому з 1 лютого розмір пенсій в Україні міняти не планують.

Згідно з останнім звітом ПФУ, який є у OBOZ.UA, в Україні пенсію до 3 тис. грн отримують понад 3 млн осіб. Ще 2,2 млн. українців отримують до 4 тис. грн на місяць. Загалом близько 5,29 млн українців отримують пенсію до 4 тис. грн. І це більшість пенсіонерів.

В Україні пенсію отримують лише 10,51 млн осіб. Тобто, насправді, середня пенсія для більшості – сума, про яку вони можуть тільки мріяти. І ситуація погіршується, бо всі наступні пенсіонери, починаючи з 2017 року, мають найгірші умови. Отже, ще 1,56 млн. українців отримають пенсію у розмірі від 4 тис. до 5 тис. грн. А з урахуванням попередніх груп, 6,85 млн із 10,51 млн отримають пенсію до 5 тис. грн. І це тоді, як середня пенсія становить 5 385 грн.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео