СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Герман Галущенко: "Наближається найскладніший сезон"

Герман Галущенко: "Наближається найскладніший сезон"
415145 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Наближається найскладніший сезон, який буде не легшим за попередню зиму. Атаки ворога вже почалися. Сьогодні ми мали першу після довгої перерви атаку ворога на енергооб’єкт на заході України. І очевидно, що ближче до зими їх ставатиме все більше», — сказав Міністр енергетики України Герман Галущенко під час робочої наради у місті Дніпро щодо стану виконання заходів з відновлення та захисту на енергетичних об’єктах критичної інфраструктури і підготовки до опалювального сезону 2023 - 2024 років.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

Окрім очільника Міненерго участь у заході взяли: голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак, голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук, голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян, а також представники регіональних відділів Державної служби спеціального зв’язку України, Державної служби з надзвичайних ситуацій України, Служби безпеки України, представники органів місцевого самоврядування та енергокомпаній області.

За словами Германа Галущенка, готовність енергооб’єктів Дніпропетровщини до початку ОЗП має важливе значення не тільки споживачів області, але і для енергозабезпечення усієї держави. 

Також він підкреслив, що необхідно забезпечити готовність енергетичної інфраструктури регіону до проходження ОЗП не тільки з погляду наявності обладнання, але і фізичного захисту об’єктів. Він також відзначив важливу роль координації дій місцевої влади, енергокомпаній і відповідних спецслужб для ефективної взаємодії у проведенні відповідних заходів.

Своєю чергою голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак розповів про робочу групу, яка працює в області і вже проінспектувала всі енергетичні об’єкти та визначила пріоритети, де потрібно підвищити стратегічний рівень захисту. Він запевнив, що керівництво області докладає максимум зусиль для того, аби захистити критичну інфраструктуру і убезпечити споживачів від наслідків можливих ворожих атак на енергооб’єкти.

Голова Держенергонагляду Руслан Слободян і начальник управління Держспецзв’язку у Дніпропетровській області Ігор Іванов відзначили недоліки щодо забезпечення фізичного захисту енергооб’єктів області, наголосивши на необхідності їх якнайшвидшого усунення. Очільник Держенергонагляду також підкреслив важливість покращення місцевою владою комунікації з населенням для оперативного інформування про ситуацію з енергозабезпеченням.

Начальник головного управління ДСНС у Дніпропетровській області Юрій Корецький проінформував учасників заходу про проведені представниками служби обстеження енергооб’єктів регіону та рекомендації щодо усунення виявлених недоліків, які були передані їх керівникам.

Нагадаємо, що раніше Міністерство енергетики України разом з урядовою делегацією Чеської Республіки обговорили поглиблення співпраці у галузі відновлюваної та атомної енергетики. Також учасники зустрічі підтвердили взаємний інтерес у розвитку співпраці у водневій галузі. Окрім цього сторони звернули увагу на поглиблення співпраці в галузі відновлюваної та атомної енергетики.Чеська сторона підтвердила зацікавленість у реалізації проєктів, пов’язаних з відновленням і розвитком українського енергосектору, зокрема у галузі вітрової і сонячної енергетики. Також обговорювались питання підготовки відповідного меморандуму між країнами, який стане сигналом для бізнесу і приватного капіталу для участі у відповідних спільних проєктах. 

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео