СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Російське вторгнення в Україну : Китайські компанії домовляються про купівлю російського газу в обхід санкцій

Російське вторгнення в Україну :  Китайські компанії домовляються про купівлю російського газу в обхід санкцій
406737 ПЕРЕГЛЯДІВ

Основні китайські імпортери скрапленого природного газу намагаються налагодити додаткові поставки з російської федерації, аби скористатися падінням цін через відмову від російських енергоносіїв у світі. При цьому покупці СПГ з Китаю домовляються про поставки на двосторонніх переговорах, щоб залишатися невідомими на спотовому ринку, та утримуються від закупівлі великих об’ємів скрапленого газу.

«Державні компанії, в тому числі Sinopec і PetroChina, ведуть переговори з постачальниками про закупівлю спотових вантажів з росії з великою знижкою. Деякі імпортери розглядають можливість використання російських компаній, аби від їхнього імені брати участь у торгах СПГ і приховати свої плани закупівель від іноземних урядів», - інформує видання Bloomberg. 

Раніше ЄС закликав офіційний Пекін не втручатися у санкційний режим та не допомагати росіянам обходити обмеження, застосовані до рф за війну в Україні.

У відповідь Китай запевнив ЄС, що буде прагнути миру в Україні, але на «власних умовах», попри заклики до жорсткішої позиції щодо російської федерації.

 

Джерело: Укрінформ

Теги: Російське вторгнення в Україну, війна в Україні, Китай,Війна російський агресор, stoprussia, closethesky

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео