СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Європарламент прийняв рішення у разі вторгнення в Україну

Європарламент прийняв рішення у разі вторгнення в Україну
50169 ПЕРЕГЛЯДІВ

Європарламент у Брюсселі ухвалив резолюцію, що погрожує низкою жорстких антиросійських заходів у разі російського "вторгнення" на територію України.
Парламент ЄС обговорював три основні питання від 12 квітня 2021 року щодо ситуації вздовж кордону України та Росії. На 29 квітня 2021 року щодо подальших дій Росії щодо підриву суверенітету України,територіальної цілісності та незалежності, та про Олексія Навального.
В Україні виникають страхи, щодо особистої безпеки та життя серед родин, друзів та прихильників та серед міжнародного співтовариства. Пропонують повністю контролювати відновлення повноцінності України всю її територію в межах міжнародно визнаних кордонів та забезпечення миру.
Нагадуємо по зобов’язаннях на останньому саміті в Нормандії, що відбувся у Парижі 9 грудня 2019 року, були прийняті заходи відновлення режиму та припинення вогню із роз'єднанням сил.
Заклики в напрямку російської влади, щодо припинення залякувати засоби масової інформації, опонентів,протестуючих, але вона не чує. Захід, внесений народними депутатами з Польщі, країн Балтії та Румунії, був прийнятий у четвер, коли 569 із 705 членів парламенту проголосували "за", тоді як 67 виступили проти, а 46 утримались.
Поряд із погрозою відключити Росію від платіжної системи SWIFT і повністю зупинити закупівлю російської нафти і газу, в резолюції зазначається, що "всі активи в ЄС олігархів, наближених до російської влади та їх сімей в ЄС", будуть заморожені і їх візи анульовані, якщо Москва вторгнеться  до свого західного сусіда.
Проект резолюції на п’яти сторінках, опублікований на веб-сайті Європейського парламенту днем раніше, звинувачував Москву в численних злочинах, починаючи з початку 2000-х років,  від "порушення прав людини" та ув'язнення опозиційного Олексія Навального до корупції та заяв Кремля про "внутрішню війну проти власного народу" через "систематичне утиск опозиції", до інциденту в Скрипалі, втручання у вибори, "пропаганди та дезінформації в російській пресі та її зловмисного поширення в ЄС", «Дестабілізуючі та диверсійні дії в Європі» і навіть «агресивна» поведінка російських військових під час маневрування у власних кордонах. Москву також звинувачують у вибухах 2014 року на чеському складі зброї.

Незважаючи на те, що Україна звинувачує Росію в українському конфлікті, в резолюції не згадується про роль ЄС у сприянні Сполученим Штатам у розпалюванні української кризи наприкінці 2013 та на початку 2014 року, а також про державний переворот у лютому 2014 року в Києві, який врешті призвів до референдум про відрив від України та приєднання до Росії, кривава громадянська війна на сході країни та крах століть тісних зв’язків між Києвом та Москвою.

Теги: Європарламент прийняв рішення у разі вторгнення на Україну.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео