СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Понад півтисячі установ судової влади вже перейшли під захист Служби судової охорони

Понад півтисячі установ судової влади вже перейшли під захист Служби судової охорони
43101 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом двох днів, 28-29 квітня, співробітники Служби судової охорони взяли під свою охорону одразу п’ять судових установ: по одній на Львівщині, Миколаївщині, Одещині, Тернопільщині та Черкащині.
Так, на Львівщині під захист Служби перейшов Турківський районний суд.
Начальник Територіального управління Служби у Львівській області полковник Служби судової охорони Володимир Семенина представив колективові установи судових охоронців, які забезпечуватимуть охорону, безпеку і громадський порядок.
- Забезпечення ефективного захисту судової установи мінімізує можливість впливу й тиску на суддів, втручання в їхню професійну діяльність і сприятиме здійсненню судами неупередженого та об’єктивного правосуддя, - підкреслив полковник Служби судової охорони Володимир Семенина і додав, що під охороною його підлеглих вже перебувають тридцять органів та установ судової влади області.
А голова Турківського районного суду Львівської області Оксана Кшик привітала охоронців Феміди з початком несення служби й побажала їм успіхів.
Під охорону Територіального управління Служби судової охорони у Миколаївській області перейшов Первомайський міськрайонний суд.
З цією подією судових охоронців та колектив судової установи привітав голова Миколаївського апеляційного суду Микола Міняйло, який зазначив, що відтепер ще в одному суді Миколаївщини стане набагато спокійніше та безпечніше.
Первомайський міськрайонний суд став 14-м об’єктом системи правосуддя Миколаївської області, який перебуває під охороною Служби.
Тимчасом на Тернопільщині вісімнадцятим об’єктом судової влади, який охороняється судовими охоронцями, став Монастириський районний суд Тернопільської області.
Заступник начальника Територіального управління Служби у Тернопільській області полковник Служби судової охорони Ігор Кучер представив колективові суду своїх підлеглих, які забезпечуватимуть громадський порядок в установі, та настановив їх на якісне виконання обов’язків з охорони правосуддя.
- З появою судових охоронців відтепер і судді, і працівники апарату, і відвідувачі нашого суду почуватимуться в безпеці, яка в умовах сьогодення є вкрай необхідною, - зазначив голова Монастириського районного суду Віталій Іванчук.
А співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області приступили до виконання завдань з охорони та забезпечення безпеки Ізмаїльського міськрайонного суду.
Представляючи колективові суду судових охоронців, заступник начальника Територіального управління Служби у Одеській області полковник Служби судової охорони Дмитро Батістік зазначив, що охоронці Феміди в межах своїх повноважень вживатимуть заходи із забезпечення безпеки усіх без винятку учасників судового процесу.
Суд в Ізмаїлі став 26-ю установою судової влади Одеської області, яка перебуває під охороною Служби.
Натомість на Черкащині під захист Служби судової охорони перейшов Драбівський районний суд.
Судових охоронців із початком несення служби привітав голова суду Олександр Чепурний, який побажав їм успішного виконання завдань із забезпечення охорони й безпеки судової установи.
Водночас заступник начальника Територіального управління Служби у Черкаській області підполковник Служби судової охорони Юрій Бас висловив упевненість, що зміни в організації охорони й підтримання громадського порядку в суді виправдають усі очікування працівників судової гілки влади та відвідувачів установи.
За традицією, співробітники Служби привітали жіночі колективи судів квітами.
Наразі під охороною Служби вже перебуває 501 об’єкт системи правосуддя держави в усіх 24 областях України.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео