СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Аномальну погоду на все літо прогнозують синоптики в Україні!

Аномальну погоду на все літо прогнозують синоптики в Україні!
10227 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цього року на погоду в Україні сильно впливатиме тихоокеанське кліматичне явище. Воно принесе до України спеку, посуху та бурі. Тож це літо ми запам’ятаємо на довго. Про всі деталі того, що чекає на нас цього літа розповіли Віра Балабух та Леонід Горбань. За їхніми словами, цього року територія нашої держави опиниться під впливом Ла-Ніньї. В цьому немає нічого неймовірного, адже це явище постійно існує в тропічних широтах південної частини Тихого океану. Але попри те, що його постійне місце перебування нам відомо, подекуди Ла-Ніньї впливає і на Атлантику.

На думку Віри Балабух, це явище може багато на що вплинути й в Україні: ”Циклони, які неминуче будуть проходити з заходу і південного заходу через територію України, виявляться більш потужними, ніж минулого року. А циклони несуть опади – дощі, град, і нерідко супроводжуються бурями та грозами”.

Горбань же зазначає, що в червні в нас все ж таки буде багато дощів, проте не заперечує того, що буде досить спекотно. А от незносно жаркою буде перша половина серпня. Потім погода вгамується. Вересень стане своєрідним продовженням літа, але вже в жовтні погода різко похолоднішає. Та бабине літо ніхто не скасовує.

Леонід Горбань також зазначив: “У вересні побачимо ще 10 днів літа, з другої декади почнуться дощі та похолодає. На початку третьої декади можливо 2-3 дні бабиного літа. Холодний, але сухий жовтень порадує тривалим бабиним літом в середині місяця і засмутить під кінець сильними дощами та нічними морозами. Холоди триватимуть і в листопаді, очікуються дощі та ранній сніг“.

Тож вже варто почати готуватись до спекотних літніх днів, коли ми просто не матимемо змоги довго сидіти у кімнаті. А всі гайнемо на річку, звісно, якщо епідситуація буде стабільною.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео