СТУДЕНТ УКРАЇНИ

“Я не буду вдягати маску та вести обслуговування українською мовою!” – чому на “Укрпошті” в Кривому Розі поштарі не використовують державну мову?

“Я не буду вдягати маску та вести обслуговування українською мовою!” – чому на “Укрпошті” в Кривому Розі поштарі не використовують державну мову?
9667 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже місяць тривають непорозуміння, стосовно нового закону України, згідно з яким все обслуговування, так само як і всі державні служби повинні почати вести обслуговування українською мовою. Але далеко не всі змогли опанувати державну мову та перелаштуватись під нові умови. Раніше більша частина скарг була на тих, хто не переклав сайт на українську мову та продовжує розповсюджувати інформацію про те, що вони “нікому, нічого не повинні”. Проте наразі велика кількість зверненнь почала стосуватись і тих закладів, в яких люди мають бути присутніми для купівлі товару. На Дніпровщині це вже другий випадок на цьому тижні, коли мовне питання спричиняє конфлікт.

Сьогодні на ютубі почали розповсюджувати інформацію про те, що співробітниця “Укрпошти” відмовилась спілкуватись із клієнтом українською мовою. А тим більше ще й надягати маску. Вона заявляла, що чоловік не має жодного права знімати її. Проте попри карантинні обмеження, які ми маємо виконувати за постановою ВРУ, жінка все ж таки так і не одягла маску. Вона сказала: “Всі такі розумні, прям капець…Я розмовляю, як мені зручно. Ніхто, ніякою мовою не забороняв мені розмовляти”. Тож коли чоловік почав її знімати, вона вирішила зателефонувати керівникові, а вже потім в поліцію.

Чоловік, який вже другий день не може забрати своє відправлення, зняв все це на відео та пообіцяв, що він направить всю інформацію до основного відділення “Укрпошти” для врегулювання цієї події. А поки триває розв'язання питання, всі можуть переглянути це відео на платформі ЮТУБ. Під відео назбирали досить велику кількість коментарів. Хтось переконаний в тому, що чоловік дійсно не мав права знімати працівницю. Хтось навпаки запевняє, що вона не мала права знімати маску та обслуговувати без неї. Проте все вирішуватимуть вищі інстанції.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео