СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Як в Дніпрі розв'язують питання із тими, хто не сплачує аліменти?

Як в Дніпрі розв'язують питання із тими, хто не сплачує аліменти?
9293 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні планують ввести закон згідно з яким всі, хто не сплачує аліменти повинні будуть проходити суспільно корисні роботи. Вони можуть прибрати подвір’я, працювати в парках, косити траву або прибирати гілки. А та заробітна плата, яку вони отримують на цій роботі повністю стає платою за заборгованість. На думку місцевої влади, це прекрасна можливість допомогти дітям та тим, кому призначені аліменти перебороти злісних неплатників.

За словами Тетяни Янушкевич: “В цьому році з бюджету міста на реалізацію програми передбачено 500 000 гривень. Зараз суспільно корисні роботи виконує одна людина. Минулого року таких було 24, в позаминулому – 31 особа. В цілому вони відпрацювали більш як 6000 годин”.

За роботу цієї категорії людей наразі відповідає інспекція з праці та зайнятості. Вони особисто контролюють всіх, хто не сплачує гроші, ставлять на облік. Після цього вони знаходять їм місце праці на якому вони можуть спокійно реалізувати себе. Протоколи про виконання робіт та час, який боржники проводять за працею вони особисто передають до місця сплати аліментів.

Владислав Нікітін запевняє: «Також працівники центру мають повноваження направляти в поліцію подання про притягнення до кримінальної відповідальності осіб за злісне ухилення від виконання суспільно корисних робіт. З цього приводу у нас вже складено 7 протоколів, є 2 матеріали про притягнення до кримінальної відповідальності. Одну людину засудили до позбавлення волі на рік».

Перед тим, як почати всі процедури пов’язані зі сплатою аліментів, Владислав пропонує всім звернутись до виконавчої служби України. Там вам нададуть всю необхідну інформацію та розкажуть, що далі робити для того, аби суд допоміг вам отримати аліменти.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео