СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Призначення нових суддів на пости: сьогодні Президентові передадуть документи на підтвердження кандидатів

Призначення нових суддів на пости: сьогодні Президентові передадуть документи на підтвердження кандидатів
81901 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно в трьох суддів завершився строк призначення на виконання повноважень. Тож у зв’язку із цим деякі судові справи довелось зупинити. Проте сьогодні Вища рада правосуддя передала Президентові подання, в якому йдеться по призначення нових осіб на пост суддів.

Пресслужба ВРП повідомляє, що Вища рада правосуддя вже обрала та затвердила кандидатури трьох суддів, які тимчасово не мали права проводити засідання через завершення дії домовленостей. Три кандидатури вже подано на розгляд Президентові, після чого й буде визначено, чи будуть переобирати когось із кандидатів, чи всі троє залишаться на своїх постах. У списку подання представлені:

“Капітонов Євген Миколайович – на посаду судді Вільнянського районного суду Запорізької області;
Ключник Андрій Степанович – на посаду судді Святошинського районного суду міста Києва;
Коваль Андрій Миколайович – на посаду судді Орджонікідзевського міського суду Дніпропетровської області”.
У документі, який подали президентові зазначено, що всі кандидати повністю відповідають вимогам статті 127 Конституції України та статті 69 Закону України «Про судоустрій і статус суддів». Проте чи підтвердить Володимир Зеленський ці кандидатури передбачити поки важко.

Як повідомляють у ВРП, згідно з Законом України, поки Вища кваліфікаційна комісія суддів України відсутня, Вища рада правосуддя України має повне право ухвалювати всі кандидатури на пости суддів. Саме вони тепер займатимуться поданням на розгляд подань Президентові. Після завершення строку дії домовленості ВРП перерозглянуло кандидатури суддів, які виконували свої обов’язки та постановила, що вони повністю відповідають всім вимогам та мають право продовжувати працювати за місцем призначення.

Що ж стосується Сметани Василя Миколайовича та Сороки Олени Павлівни, Верховна рада правосуддя постановила поки залишити без розгляду. Тож хто тепер обійматиме посади судді Волинського окружного адміністративного суду та Харківського апеляційного суду, поки невідомо. Крім того, ВРП провела розгляд матеріалів, які стосуються звільнення з посади судді на загальних підставах. Проте остаточного рішення вони поки не винесли. Незабаром планують провести чергове засідання, під час якого розглядатимуть загальний спектр проблем, які виникли у зв’язку з цими рішеннями.

А ми нагадуємо, що розгляд справи стосовно голови Конституційного суду триває. Проте жодних висновків ще не надали. Адже Тупицький не приймає жодних звинувачень у свій бік. Тож розгляд справи ще триватиме. Крім того, нещодавно ВРУ розглянула законопроєкт, який повинен буде сприяти зменшенню кількості насильства на території нашої держави. Тож чекаємо на остаточні дані стосовно цих двох справ. І сподіваємось, що такі величезні суми штрафів, дійсно, змусять багато кого замислитись над тим, якої шкоди вони завдають оточенню.

Автор: redactor.newsukraine

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео