СТУДЕНТ УКРАЇНИ

“Кіборгів” нашого часу згадали хвилиною мовчання і квітами в Дніпрі

“Кіборгів” нашого часу згадали хвилиною мовчання і квітами в Дніпрі
181303 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні відзначили тих, хто захищав Донецький аеропорт у Дніпрі. На честь їхнього подвигу зібралась ціла купа людей із квітами. Вони провели своїх героїв хвилиною мовчання. За словами очевидців, біля меморіалу зібрались представники влади, Головного управління ГСЧС України, військові та мирне населення. Вони всі прагнули покласти квіти та вшанувати пам’ять тих, хто довгий час оберігав наш з вами спокій. Так, зараз їх називають “Кіборгами”, але це не просто слова. Це дійсна характеристика їхньої волі. Бо дуже складно триматись так, як тримались тоді вони.

Після того, як поклали квіти та згадали, що саме зробили ці герої, їхню пам’ять вшанували хвилиною мовчання. Українські військовослужбовці започаткували цю традицію, аби пам’ятати про тих, хто цілих 242 дні обороняв аеропорт. Це зараз здається лише сторінкою історії. А тоді вони змогли вберегти стратегічно важливу позицію для України. Якби його захопили бойовики нам просто не було б куди садити свої літаки. Тож про такі події варто пам’ятати. Вся країна сумує за тими, хто ціною власного життя зміг зберегти важливе місце в історії цієї війни.

В Дніпрі для них створили меморіал з фото, завдяки яким ми пам’ятаємо, хто були ці герої, які поклали своє життя за наш спокій. Аби навчатися мужності, ми маємо знати чиї ми діти. Так, як знали вони про тих, хто тримав Севастополь під час облоги в Другій світовій війні. А також про тих, хто бився під Жовтими Водами. Наша історія є частиною нашого духу. Тож кожного року попри будь-які негаразди Дніпряни приносять квіти до цього меморіалу. Вони бережуть світлу пам’ять про тих, хто складав наше життя цеглина за цеглиною і беріг наші сни, поки над їхніми головами свистіли кулі. І хоча на вулиці й холодно, проте в душах тих, хто прийшов було дуже гаряче від того, як багато вони втратили.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео