СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Вирок за «самоволку»: на Дніпропетровщині до 2,1 років позбавлення волі засуджено військовослужбовця

190426 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення Військовою прокуратурою Дніпропетровського гарнізону Південного регіону України, Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області визнав винним у самовільному залишенні військової частини (ч. 3 ст. 407 КК України) та призначив покарання у виді двох років одного місяця позбавлення волі військовослужбовцю ЗС України.


У суді встановлено, що вказаний військовослужбовець військової служби за контрактом, раніше судимий за аналогічний злочин, у грудні 2014 року, з метою тимчасово ухилитися від проходження військової служби, без поважних причин, самовільно залишив військову частину, про своє місцезнаходження до органів військового чи цивільного управління не заявляв до жовтня 2020 року, коли добровільно прибув до військової прокуратури.


Під час винесення вироку суд урахував щире каяття та особу обвинуваченого, рецидив злочину, і дійшов висновку про необхідність призначення покарання виключно у виді реального позбавлення волі, в межах, передбачених санкцією статті.

Теги: Військова Прокуратура,самоволка,військовослужбовець,Новомосковський міськрайонний суд, Дніпро

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео