СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Рятувальники Дніпропетровщини отримали три спеціальні аварійно-рятувальні автівки легкого типу

Рятувальники Дніпропетровщини отримали три спеціальні аварійно-рятувальні автівки легкого типу
63979 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спецавтівки будуть передані до підрозділів в Кривий Ріг, Нікополь та Новомосковськ. Вони укомплектовані аварійно-рятувальним обладнанням та спорядженням, що дозволить рятувальникам значно підвищити оперативність та ефективність дій.

Зі склобоями, гідравлічними двигунами та ножицями, що враз зрізають дах автівці. Рятувальники Дніпропетровщини отримали три нові машини для подолання наслідків дорожньо-транспортних пригод. Спорядження в автівках, кажуть рятувальники, в рази пришвидшує роботу.

З новою технікою метал «Москвича» гнеться в руках неначе папір, каже рятувальник Дмитро Сусик, який за 4 роки роботи усунув стільки наслідків ДТП, що й рахувати годі. У роботі, каже, головне не швидкість, а чітка послідовність і зваженість дій.

Для ефективнішої роботи підрозділів, ДСНС отримало три спеціальні аварійно-рятувальні машини — САРМи. Вони легкого типу, складені на базі Форд Ренджера та доукомплектовані спецобладнанням. Його тут, зазначає заступник начальника управління ресурсного забезпечення ДСНС у Дніпропетровській області Руслан Мазур, аж тонна. В кожну таку машину вміщається екіпаж з п’яти рятувальників.

«Це автомобіль підвищеної прохідності, маневрений може бути в міських умовах руху, — зазначив Руслан Мазур. — Ці машини закуплені за державною програмою з безпеки дорожнього руху. Вони підуть в міста наших підрозділів у Кривому Розі, Новомосковську і Нікополі».

Є в САРМах усе необхідне для пошуку постраждалих, надання першої медичної допомоги й ліквідації наслідків ДТП будь-якої складності. Ножі для дротів та ременів безпеки, стрічки, що тримають лобове скло від розтріскування, склобій. Є в машинах і новітня система навігації. Все це необхідно, аби швидше дістатися місця пригоди й хутчіш надати допомогу постраждалим. До кінця року, сподіваються рятувальники, в рамках держпрограми в регіоні з`явиться ще пара-трійка таких САРМів.


Теги: рятувальники,автомобілі, Дніпропетровщина,спеціальне,обладнання

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео