СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Бебі-бум на двійнят та трійнят: скільки з початку року народилося на Чернігівщині

Бебі-бум на двійнят та трійнят: скільки з початку року народилося на Чернігівщині
66768 ПЕРЕГЛЯДІВ

Поява малечі завжди додає яскравих фарб у будні кожної родини. А тепер уявіть весь спектр емоцій, якщо доля подарувала батькам одразу дві або ж навіть і три дитини.

Як розповіла очільниця Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) Ірина СВИСТУН, з початку 2020 року сім’ї на Чернігівщині поповнилися 4450 дітьми. Цікаво, що фахівці органів державної реєстрації актів цивільного стану зареєстрували приблизно однакову кількість хлопців та дівчат – 2235 та 2215 відповідно. Разом з тим, простежувався бебі-бум на двійнят, яких на світ в області з’явилося 42 пари. Особливий подарунок лелека приніс родині з Чернігова – там народилося одразу 3 маленькі принцеси.

Очільниця додала, що найпопулярнішими іменами на Чернігівщині залишаються Артем, Дмитро, Матвій, Єгор, Богдан, Данило, Софія, Анастасія, Марія, Вікторія, Поліна та Анна. Рідковживаними іменами у цьому році стали Холід, Іларіон, Лука, Остап, Влас, Роміо, Фадей, Демір, Ш’ямасундара, Мія, Агата, Даяна, Божена, Пауліна та Наре.

Нагадаємо, що у Чернігові успішно працює прогресивна послуга Мін’юсту «єМалятко», яка незабаром запрацює навіть в найвіддаленіших населених пунктах. Завдяки сучасному сервісу батьки новонароджених можуть отримати пакет послуг від різних відомств через єдиний контакт, заповнивши тільки одну заяву. Фахівці органів державної реєстрації актів цивільного стану, які є складовою управління юстиції, не тільки реєструють народження малюка, а й одночасно оформлюють, наприклад, державну допомогу при народженні дитини, присвоювати реєстраційний номер облікової картки платника податків тощо.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео