СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У Кривому Розі сороковий день триває підземний протест шахтарів

У Кривому Розі сороковий день триває підземний протест шахтарів
49683 ПЕРЕГЛЯДІВ

У шахті «Батьківщина» залишається 19 гірників та дві жінки-сигналістки. На поверхні колеги протестувальників почали збір підписів про недовіру в.о. голови правління КЗРК, повідомляє голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець на своїй сторінці у соцмережі.

Сорокову добу в підземних умовах продовжують протест 21 гірник Криворізького залізорудного комбінату. Як зазначає Михайло Волинець, цей тиждень має стати переломним в історії цього протесту, адже загроза для здоров`я та життя людей зростає кожного дня. На жаль, роботодавець не тільки не виконав зобов’язань перед протестувальниками, які вже піднялися на поверхню, а й продовжує залякування та тиск на гірників, які залишаються під землею.

В офіційній інформації, що розміщена на сайті КЗРК, дії протестувальників названі «незаконним захватом виробничого середовища підприємства, яке унеможливлює його роботу та порушує конституційне право на працю інших робітників». Тому підприємство не може оплачувати час здійснення незаконних дій. Але зауважує, що у випадку надходження від своїх працівників, які залишалися у шахтних умовах після закінчення робочих змін та не виконували трудову функцію, заяв про надання їм матеріальної допомоги для оздоровлення, чи на насущні побутові потреби, адміністрація ПАТ «Кривбасзалізрудком» залишає за собою право на їх повноцінний розгляд та задоволення.

Тим часом, за словами Михайла Волинця, на поверхні колеги протестувальників збирають підписи про недовіру в.о. голови правління КЗРК Сергію Новаку. Профспілки ініціюють розірвання трудового договору з керівником підприємства.

Нагадаємо, на 16 жовтня призначене судове засідання, де в статусі позивача виступає КЗРК, а відповідачами визначені працівники, що наразі протестують під землею.

Теги: шахтарі,Кривий Ріг,акція протесту

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео