СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Через постачання неякісних елементів для колій Укрзалізниці СБУ проводить обшуки у Дніпрі

Через постачання неякісних елементів для колій Укрзалізниці СБУ проводить обшуки у Дніпрі
51577 ПЕРЕГЛЯДІВ

Служба безпеки України викрила посадовців АТ «Укрзалізниця» на закупівлі неякісних елементів для колій. Ділки встигли поставити продукції на майже 15 мільйонів гривень. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Попередньо встановлено, що у 2018 році комерсанти за сприяння посадовців АТ «Укрзалізниця» організували протиправний механізм постачання неякісних елементів верхньої будови колії виробництва АТ «Дніпропетровський стрілочний завод». Експлуатація цих елементів створювала загрозу стабільному функціонуванню об’єктів критичної інфраструктури залізничної галузі.

СБ України ініціювала низку експертиз, які підтвердили невідповідну якість продукції заявленим вимогам та встановили, що державному стратегічному товариству завдано збитки у розмірі 11,8 мільйона гривень.Для локалізації потенційних негативних наслідків майже на третину неякісної продукції судом було накладено арешт.

Втім, протягом 2020 року, поки тривали експертизи, посадовці Укрзалізниці знову намагалися закупити неякісну продукцію. Протиправний механізм було заблоковано.

Наразі у межах кримінального провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора у Києві та Дніпрі правоохоронці проводять низку обшуків. Причетним до протиправної діяльності фігурантам, у тому числі колишньому заступнику одного із Департаментів Укрзалізниці та двом керівникам комерційних структур прокурорами Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 367 КК України.

Триває досудове слідство.

Теги: СБУ,обшуки, Дніпро,Укрзалізниця,АТ «Дніпропетровський стрілочний завод»,неякісні елементи

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео