СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Криворізьким гірникам-протестувальникам пообіцяли розглянути їхні вимоги

Криворізьким гірникам-протестувальникам пообіцяли розглянути їхні вимоги
20739 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прийнято рішення створити робочу групу, аби знайти механізмі вирішення конфлікту. Підземна акція продовжується п`ятий день, повідомляє на своїй сторінці в соцмережі голова Незалежної спілки гірників України Михайло Волинець.

У Кривому Розі 29 гірників у надскладних підземних умовах на шахті «Жовтнева» продовжують акцію протесту, вимагаючи підвищення зарплати та покращення умов праці. Шахтарський страйк активно підтримується й на поверхні: у вихідні в місті проходили мітинги солідарності, містяни збирали гроші для допомоги протесутвальникам, 7 вересня відбувся автопробіг та пікет на підтримку шахтарів біля міської адміністрації.

Як зазначає Михайло Волинець, цей страйк має всі шанси стати переламним.
«Подальше протистояння невигідне жодній зі сторін — треба починати перемовини та пошук компромісного розв'язання наболілих питань, — зазначає голова Незалежної спілки гірників України. — Тим більше, напруга із залізорудного комбінату вже перекинулася на інші підприємства міста, регіону. Особливо туди, де адміністрація має звичку перегинати палку у відносинах з працівниками».

7 вересня було прийняте рішення про створення робочої групи з розгляду вимог протестувальників шахти «Жовтнева» та пошуку механізмів вирішення конфлікту. У найближчий час гірників обіцяють запросити до перемовин.

Теги: гірники,протести,страйк,Кривий Ріг

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео