СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Дніпряни перекрили проспект Поля через каналізаційну аварію

Дніпряни перекрили проспект Поля через каналізаційну аварію
25351 ПЕРЕГЛЯДІВ

Масовий протест та перекриття дороги. У жителів будинку 106-А по проспекту Поля у Дніпрі урвався терпець. Їхні помешкання буквально потонули в каналізаційних нечистотах. У своїх бідах люди звинувачують підприємців, які начебто порушують норми утилізації відходів.

Агресія, крики та погрози фізичної розправи від водіїв — усе через величезний затор, який утворився після перекриття одного з найбільших проспектів міста. Жителі будинку 106-А кажуть, це акт відчаю.

«Ми пливемо! Ми боїмося, що буде другий Тополь. Тому наші люди вийшли, заблокували проспект», — каже голова ОК ЖБК №176 «Тракторист» Наталія Прядко.

Їхній 158-квартирний квартирний будинок стоїть у балці, нижче рівня каналізаційних труб. За словами жителів, вже близько трьох років мережа трубопроводів критично забита через недбалість сусідів — великого торговельного центру та автомийки, які незаконно перезавантажують систему. Наталія Прядко каже, аби не потонути, комунальників з «Дніпроводоканалу» викликає щодня по декілька разів.

«Коли водоканал проводив відкачування, звідти йшли жири, серветки та багато чого іншого. Наразі вода йде вже не просто по трубі назад в будинок, а по землі. Там вода за 2-3 роки вже прорила свої ходи, фундамент розмивається. Будинок стоїть на воді, є небезпека, що він зруйнується», — розповідає голова ОК ЖБК №176.

Квартира Людмили Кириченко просто над епіцентром підтоплення.

«Ось підвал, залитий водою. Ось моя квартира. Десь на цьому рівні мої підлоги знаходяться. Ми не можемо врятуватися», — пояснює жінка.

Рівень підтоплення — близько метра. Крім води дошкуляє й сморід.

«Окрім поганого повітря, там ще й купа вологи. Ми себе відчуваємо немов би в лазні», — каже Людмила Кириченко.

Люди наполягають, труби їхнього будинку в повному порядку. А левову частку проблем пов'язують з автомийкою.

«Ми в будинку перекрили воду, щоб люди не користувалися каналізацією та водою. А в мийці тече вода, вони ігнорують наші вимоги та продовжують мити машини», — розповідає жителька будинку 106-А Ірина Ломаковська.

Натомість працівники мийки все спростовують.

«Ми взагалі відключені від каналізації. У нас відстійники та фільтрація води йде. До нас приїжджає машина спеціальна, ми відкачуємо мул, бруд та всі інші відходи», — стверджує працівник автомийки Станіслав Мих .

Однак мешканцям будинку від цього не легше. Вони демонструють схему каналізації. Розповідають, з чотирьох люків їхньої мережі три забиті, а один — найближчій до помешкань просто забетонований під час реконструкції торговельного центру. Тому комунальникам і не вдається дістатися до спресованих відходів. Люди регулярно звертаються до «Дніпроводоканалу» та міськради з благаннями врятувати їх. Втім офіційних відповідей не отримують.

«Ми хочемо, щоб водоканал спільно з містом зробив для нас окрему каналізаційну трубу», — каже голова ОК ЖБК №176 «Тракторист» Наталія Прядко.

Наразі доведеним до відчаю дніпрянам залишається тільки чекати, сподіваючись на прихильність керманичів міста.

Теги: Дніпро,проспект Поля,нечистоти,каналізація,перекрили дорогу,мешканці,затоплення

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео