СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Медики Дніпропетровської обласної дитячої лікарні заявили про гострий дефіцит коштів

Медики Дніпропетровської обласної дитячої лікарні заявили про гострий дефіцит коштів
7657 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завідувачі приймального відділення та реанімації кажуть, що лікарні не вистачає бюджету для надання якісної медичної допомоги дітям Дніпра і області. Якщо ліками заклад більш-менш забезпечений (завдяки благодійникам), то на ремонт медобладнання грошей не виділяють. А воно поступово стає непридатним.

«На жаль, апаратура, яка є у нас у відділенні інтенсивної терапії, дуже дорого коштує, наприклад, апарат ШВЛ експертного класу коштує мільйон гривень і навіть більше. Його потрібно обслуговувати і ремонтувати, а грошей на це не виділяють», — говорить завідувач реанімації Дніпропетровської обласної клінічної дитячої лікарні Сергій Єгоров.

Тому медики разом із благодійним фондом «Совушка» створили нову платформу, за допомогою якої можна допомогти дитячій лікарні Дніпропетровщини.

«Хотілося б не тільки відремонтувати, але й придбати нове обладнання. А для цього нам потрібно залучити до цієї платформи небайдужих людей, великий і малий бізнес. Звертатися до нас можна через соцмережі і за телефоном», — повідомила голова БФ «Совушка» Олександра Тимощенкова.

«З будь-якою патологією, з якою до нас звертаються, ми надаємо невідкладну медичну допомогу і шпиталізуємо дітей. Завдяки благодійникам клініка розвивається, і чим більше таких людей, тим швидше ми будемо ставити діагнози, тим менше часу буде витрачатися на лікування дітей», — сказав завідувач приймального відділення Дніпропетровської обласної клінічної дитячої лікарні Ігор Майденко.

Лікарі також сподіваються, що після проведення реформи третьої ланки надання медичної допомоги, а саме до неї належить ОДКЛ, не лише з`являться кошти на обладнання і ремонти, а й значно підвищать заробітну плату усім медикам. Оскільки наразі медсестра, яка тільки-но прийшла працювати, отримує «чистими» на руки трохи більше 3 тис. грн.

Теги: медики,обласна дитяча лікарня, Дніпро,бюджетні кошти,лікування,дефіцит

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео