СТУДЕНТ УКРАЇНИ

В Україні оберуть кращу монету року

В Україні оберуть кращу монету року
119199 ПЕРЕГЛЯДІВ

Участь у конкурсі беруть усі пам`ятні монети, офіційно введені в обіг Нацбанком України впродовж 2019 року. Про це повідомляє пресслужба Національного банку України на своєму офіційному сайті.

Перший етап конкурсу проходитиме до 6 квітня. У двох номінаціях шляхом голосування визначатимуться по три монети. У номінації «Краща монета року» оцінюється, наскільки монета стала подією року, враховуючи дизайн, тему, художній рівень виконання. У номінації «Краще розкриття теми» оцінюється оригінальність монети, вдале розкриття теми та художнє рішення. 

Взяти участь у визначенні кращих монет можна за допомогою онлайн-голосування на сайті Нацбанку. Або надіслати заповнену анкету на електронну адресу: [email protected]. Або ж опустити заповнену анкету до спеціально облаштованої скриньки в приміщеннях Національного банку (м. Київ, Контрактова площа, 2б) та банків-дистриб’юторів: АТ «Ощадбанк», АБ «УКРГАЗБАНК», АТ «АБ "Радабанк».

З трьох визначених у кожній номінації монет під час другого етапу експертна комісія обере по одній. У склад комісії увійдуть фахівці НБУ, музейники, експерти з нумізматики, історії, образотворчого мистецтва. Вони визначатимуть найкращих шляхом таємного голосування.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео