СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У Кабміні планують збільшити розмір субсидій у зв`язку з карантином

У Кабміні планують збільшити розмір субсидій у зв`язку з карантином
32649 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Міністерстві соціальної політики України обіцяють виплатити додаткові компенсації тим українським родинам, які отримують субсидії на оплату комунальних послуг. Так хочуть компенсувати додаткові витрати на комуналку у зв’язку з карантином. Про це на брифінгу 23 березня повідомила міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

За її словами, у такий спосіб держава планує полегшити оплату за комунпослуги трьом мільйонам житлових господарств. Це пояснюється також і тим, що більшість людей наразі залишаються вдома, а тому збільшиться споживання електроенергії, води й газу.

«Якщо виникне заборгованість по сплаті компослуг, ніякі штрафні санкції або пеня не будуть нараховуватися. По-друге, жодна з компослуг не буде припинена. Ми це гарантуємо, рішення прийняте на рівні закону. А також його продублюємо на рівні Кабінету Міністрів та доручимо органам влади на місцях його контролювати. Це робиться для того, щоб пенсіонери, які в особливій категорії ризику, максимально перебували вдома», — заявила очільниця відомства.

Також Кабмін хоче спростити процес отримання субсидій для тих, хто втратив роботу через карантин. У середньому, розмір субсидії має зрости на 300 гривень. Марина Лазебна також повідомила, що наразі у міністерстві розробляють механізми отримання пенсій без максимального скупчення людей (пошта, банки) літнім людям.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео