СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Аби прорватися через кордон, українець наїхав автівкою на прикордонника

Аби прорватися через кордон, українець наїхав автівкою на прикордонника
173424 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інцидент трапився у пункті пропуску «Ягодин». Порушнику так кортіло на Батьківщину, що він здійснив наїзд на прикордонника. Про це повідомила пресслужба Державної прикордонної служби.

Куди так поспішав українець — невідомо. Пасажиропотік на державному кордоні останніми днями знизився, черг немає. Але чоловік на «Опелі» польської реєстрації, тільки-но отримавши контрольний талон, рвонув з місця.

«Залишивши прикордонно-митний контроль позаду, громадянин України розбив шлагбаум, але наїхав на засіб примусової зупинки, чим пошкодив усі 4 колеса автівки. Згодом, за кількасот метрів від пункту пропуску, прикордонники спільно з Нацполіцією затримали зловмисника. Під час небезпечного маневрування порушник наніс травму співробітнику Держприкордонслужби, здійснивши наїзд на ногу прикордоннику», - повідомляє пресслужба.

Вже коли порушника затримали та почали з`ясовувати всі обставини його подорожі, виявилося, що у такий самий спосіб він виїхав з Польщі. Тільки польські прикордонники в пункті пропуску «Дорохуськ” не встигли зупинити «лихача», а українські — змогли.

А от причину свого вчинку чоловік пояснити не зміг. Алкогольних чи наркотичних речовин в його організмі не виявлено. Заборонених речей та предметів під час огляду особи та його авта не знайдено.

До речі, у поліції виникли питання до керування автівкою. Правоохоронці склали адмінпротокол за керування транспортним засобом особою, яка не має відповідних документів на право керування таким транспортним засобом або не пред’явила їх для перевірки, або стосовно якої встановлено тимчасове обмеження у праві керування транспортними засобами.

А за швидкісний «прорив кордону» прикордонники склали протоколи про адмінправопорушення. До Нацполіції направили повідомлення про виявлення кримінального правопорушення про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео