СТУДЕНТ УКРАЇНИ

КБ “Південне” на виставці в Дубаї представило розробку для дослідження Місяця

КБ “Південне” на виставці в Дубаї представило розробку для дослідження Місяця
230517 ПЕРЕГЛЯДІВ

Модель місячного лендер-хоппер у масштабі 1:5 вперше представили на 16-му Міжнародному аерокосмічному салоні Dubai Airshow 2019. Про це КБ “Південне” повідомляє на своїй сторінці у соцмережі.

“Лендер-хоппер - новітня розробка КБ «Південне» для наукових космічних місій, особливістю якого є те, що після приземлення на поверхню Місяця він здатен на три стрибки на відстань до 20 км, переносячи з собою наукове обладнання, а також виконувати у кожній точці приземлення наукові дослідження”, - йдеться у повідомленні. 

Зазначається також, що під час урочистого відкриття Dubai Airshow 2019, Прем'єр-міністр і віце-президент Об'єднаних Арабських Еміратів, правитель Дубаю Мохаммед ібн Рашид аль-Мактум, також відомий як шейх Мохаммед, відвідав стенд ДП «КБ «Південне» та поспілкувався з Генеральним директором КБ Олександром Дегтярьовим. 

Міжнародний аерокосмічний салон стартував 17 листопада. Впродовж п’яти днів на площі в 645 тис. кв. м спеціалізованого виставкового центру в Dubai World Central, поблизу міжнародного аеропорту Аль-Мактум, понад 1200 компаній і 87 тис. фахівців з більш ніж 76 країн світу продемонструють свої найновіші розробки авіаційної, космічної та військової техніки.

На  експозиції КБ “Південне”, окрім місячного лендер-хоппера, представлено моделі перспективних ракет-носіїв Cyclone-1M, Cyclone-4M, Mayak-SH-5, Mayak-M3.9, габаритно-динамічний макет космічного апарата YuzhSat, маршовий двигун RD-843, а також майданчик для віртуальної прогулянки Місячною промислово-дослідною базою розробки КБ «Південне».

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео