СТУДЕНТ УКРАЇНИ

До 10 років ув’язнення засуджено ексспівробітницю Світлодарської міської ВЦА

До 10 років ув’язнення засуджено ексспівробітницю Світлодарської міської ВЦА
263591 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Донецької обласної прокуратури довели в суді вину громадянки у колабораційній діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Її заочно засуджено до 10 років за ґратами з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади і місцевого самоврядування на 15 років та конфіскацією майна.
 
 
У травні 2022 року колишня завідувачка сектору державної реєстрації актів цивільного стану Світлодарської міської ВЦА погодилась співпрацювати з російськими загарбниками. Жінка добровільно обійняла посаду «виконувача обов’язків управляючого справами адміністрації м. Світлодарська днр».
 
Працюючи у фейковій установі, вона виконує організаційно-розпорядчі і адміністративно-господарські функції. Зокрема, організовує роботу відділів та їх документальне забезпечення. Вона здійснює прийоми громадян, на яких роздає містянам обіцянки щодо вирішення питань їх так званого соціального забезпечення під егідою держави-агресора. Крім того, засуджена бере участь у патріотичних заходах на підтримку рф, що проводяться окупантами.
 

 

Звільнена з посади в Україні громадянка перебуває у розшуку. Спеціальне досудове розслідування стосовно неї здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео