СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Допоміг знайомій помститися колишньому чоловіку: до 8 з половиною років ув’язнення засуджено учасника злочинної групи

Допоміг знайомій помститися колишньому чоловіку: до 8 з половиною років ув’язнення засуджено учасника злочинної групи
300457 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури чоловіку ухвалено вирок за розбійний напад, поєднаний з проникненням до житла, з метою заволодіння чужим майном у великих розмірах, вчинений організованою групою осіб (ч. 4 ст. 187 КК України).

Його засуджено до 8 років та 6 місяців позбавлення волі.
 
Прокурори в суді довели, що у вересні 2020 року двоє раніше судимих за корисливі злочини мешканців Херсонщини спільно з жителькою м. Лиману створили організовану групу для вчинення розбійних нападів. Майбутніми жертвами вони обрали колишнього чоловіка жінки та його нову співмешканку, у яких планували відібрати гроші й коштовності, що зберігались у сейфі їхнього будинку.
 
 
Увечері 7 жовтня 2020 року засуджений разом з організатором нападу увірвались до помешкання потерпілих у м. Лимані, вдарили потерпілу по голові та обличчю, зв’язали руки скотчем, зірвали з неї золоті прикраси та вимагали повідомити, де знаходиться чоловік. Отримавши відмову, нападники затягнули її до котельні та пригрозили вбивством, якщо вона покличе на допомогу.
 
Коли додому повернувся господар, чоловіки побили і його, змусивши віддати їм ключ від сейфу. Заволодівши ювелірними виробами та готівкою на суму 5300 доларів США й 100 000 грн, розбійники з місця злочину зникли.
 
Наступного дня вони вирушили до Херсонщини, де планували збути награбоване. У березні 2021 року їх викрили правоохоронці.
 
На вирок суду чоловік чекав під вартою. Стосовно інших учасників злочинної групи судовий розгляд триває.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео