СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Троє «суддів верховного суду днр» підозрюються в порушенні законів та звичаїв війни

Троє «суддів верховного суду днр» підозрюються в порушенні законів та звичаїв війни
423454 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури трьом так званим суддям «верховного суду днр» заочно повідомлено про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, колишня суддя Апеляційного суду Донецької області, яка до цього 17 років своєї юридичної кар’єри працювала адвокаткою, з приходом окупантів почала здійснювати «правосуддя» від імені «днр». В 2016 році, будучи заступницею голови органу фейкової влади й головою «військового трибуналу», «суддя» публічно заявила на медійному заході, що вперше в історії квазіреспубліки громадянину України винесено смертний вирок. За три роки «служителька Феміди» за безпідставними обвинуваченнями засудила щонайменше 14 осіб до ув’язнення строком від 10 до 17 років.
 
         
 
Наступна «юристка» до захоплення міста росіянами працювала суддею Кіровського районного суду м. Макіївки. Відомо, що з 2017 по 2018 роки підозрювана засудила мінімум шістьох людей до позбавлення волі на строк від 2 до 17 років. За «високий професіоналізм та особистий внесок в розвиток судової системи днр» жінку нагородили почесною грамотою «голови республіки».
 
Третій громадянин – ексголова Калінінського районного суду м. Горлівки, який нині очолює «військовий трибунал днр». Керуючись нікчемним законодавством, чоловік ухвалив вироки вже вісьмом особам на строк від 11 до 15 років за ґратами. Завдяки жорстким репресивним заходам стосовно громадян України, що живуть в окупації, псевдосуддя отримав медаль «за трудову звитягу».
 
Окрім національного законодавства України колишні судді порушують вимоги Конвенції про захист цивільного населення під час війни, окремі пункти Женевських конвенцій, що стосуються захисту жертв міжнародних збройних конфліктів і Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод.
 
Наразі вживаються заходи щодо оголошення підозрюваних в розшук. Максимальне покарання – 12 років позбавлення волі.
 

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео