СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Оперативна інформація станом на 06.00 14.06.2023 щодо російського вторгнення

Оперативна інформація станом на 06.00 14.06.2023 щодо російського вторгнення
384871 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні! Розпочалася чотириста сімдесят шоста доба широкомасштабної збройної агресії російської федерації проти України.

Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції, мають частковий успіх.

У напрямку Бердянська бої тривають в районах східніше Макарівки. А також північніше Новоданилівки та Новопокровська.

За останні три доби Сили оборони України просунулись на деяких визначених напрямках від 200 до 1400 метрів.

Противник зазнає шалених втрат у живій силі та техніці. Зокрема, за добу, що минула, на східному та південному напрямках ворог втратив 

артилерійську батарею самохідних гармат, 2 комплекси РЕБ, радіолокаційний комплекс розвідки і контролю стрільби та зенітно-ракетний комплекс.

Ворог має панічні настрої. На території тимчасово окупованої автономної республіки Крим, у компанії окупанта під назвою “Газпром”, активно створюються плани щодо евакуації співробітників та їхніх родин з  українського півострова до рф. Формуються відповідні списки.

У ніч на 14 червня 2023 року російські окупанти завдали ракетного удару по військових та інфраструктурних об’єктах України крилатими ракетами повітряного та морського базування, а також ударними дронами-камікадзе.

З акваторії Чорного моря противник завдав удару чотирма крилатими ракетами «Калібр» у напрямку Одещини. Три ракети вдалось збити, одна – влучила в цивільний об’єкт.

Із східного узбережжя Азовського моря рашисти атакували 10-ма іранськими ударними дронами типу «Shahed» на південно-східному напрямку.

Дев’ять БпЛА збито!

З Ростовської обл. окупанти завдали удару по Донеччині шістьма крилатими ракетами повітряного базування Х-22 із чотирьох дальніх бомбардувальників Ту-22М3. Наслідки уточнюються.

Тож, загалом, під час цієї нічної атаки знищено 12 повітряних цілей: три крилаті ракети «Калібр» та дев’ять іранських ударних дронів «Shahed».

Протягом минулої доби російські загарбники завдали ракетно-авіаційного удару, задіявши 16 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555 та 4 іранських ударних БпЛА “Shahed” по об’єктах критичної інфраструктури на Харківщині та житлових будинках у Кривому Розі. Наші воїни знищили 11 крилатих ракет та один ударний дрон.

Крім того, ворог завдав 39 авіаційних ударів та здійснив 62 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається дуже високою.

Противник продовжує зосередження основних зусиль на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей - протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 28 бойових зіткнень.

В Запорізькій області російські окупанти продовжують грабувати місцеве населення, використовуючи для вивозу награбованого майна військовий вантажний транспорт. Так, з селища Очеретувате, у напрямку міста Токмак зафіксовано рух російських автомобільних колон з награбованою побутовою технікою, меблями та іншим майном місцевих жителів. 

У той же час, на причалах морського порту міста Бердянськ, відбувається наповнення суховантажних суден викраденими в українських фермерів зерновими культурами. В подальшому окупанти планують вивезти зерно на територію рф.

Авіація сил оборони за добу завдала 13 ударів по районах зосередження особового складу противника та 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника.

Також нашими захисниками було знищено 2 ворожих БпЛА оперативно-тактичного рівня “Орлан-10”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, 8 районів зосередження ворожого особового складу, озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 7 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, 2 засоби протиповітряної оборони та станцію радіоелектронної боротьби противника.

Загалом, минулої доби, українські воїни ліквідували 680 російських окупантів, знищили 8 танків, 11 бойових броньованих машин, 17 артилерійських систем, дві РСЗВ, один засіб ППО, 15 БпЛА оперативно-тактичного рівня, 9 автомобілів та 5 одиниць спеціальної техніки.

Підтримуйте Збройні Сили! Переможемо разом! Слава Україні!

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео