СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Ламають долі дітей – заочно підозрюються 9 колишніх освітян, які «накачують» школярів російськими наративами (ФОТО)

Ламають долі дітей – заочно підозрюються 9 колишніх освітян, які «накачують» школярів російськими наративами (ФОТО)
322749 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури дев’яти громадянкам України заочно повідомлено про підозру в колабораційній діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України).

Після початку відкритої агресії з боку рф у 2022 році та чергових спроб відібрати в України її суверенітет та території, дев’ятеро педагогів з Донеччини погодилися працювати в навчальних закладах «днр». Восьмеро особливо амбітних викладачок з радістю обійняли «посади»:

·       ректора «Донецької академії управління і державної служби при голові днр»;

·       директорів Кальчицької школи «адміністрації Володарського району», Старогнатівської та Гранітненьської шкіл «адміністрації Тельманівського району», «Лиманського професійно-технічного училища»;

·       заступників директорів середніх шкіл №38 та №50 м. Маріуполя.

А ще одна молода маріупольська ексвикладачка в лютому 2023 року з ентузіазмом знімала зі студентами короткометражні фільми та брала участь у «президентській платформі «росія – країна можливостей». Молода прихильниця кремля завзято возвеличувала рф, її історичну роль і заперечувала саме існування культури та мови українського народу, чим спонукала дітей до знецінення та ненависті до рідної країни.

Досудове розслідування стосовно восьми підозрюваних здійснюється слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Стосовно ж дев’ятої вчительки у порядку спеціального досудового розслідування вже скеровано до суду обвинувальний акт. Жінка нині є так званою заступницею директора середньої школи №4 у м. Маріуполі. Вона без жодного докору совісті переписує навчальні плани та вчить маленьких українців «новій історії Приазов’я й новоросії». Звісно ж, ці «афоризми» знайшли своє місце в сюжеті пропагандистів.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ інформаційної політики

Донецької обласної прокуратури

Telegram: https://t.me/Donetsk_obl_prokuratura

Facebook: https://www.facebook.com/don.gp.gov.ua

Сайт: http://don.gp.gov.ua/

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео