СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Економічна безпека і надходження в місцеві бюджети: БЕБ на Львівщині налагоджує співпрацю з ОТГ

Економічна безпека і надходження в місцеві бюджети: БЕБ на Львівщині налагоджує співпрацю з ОТГ
416309 ПЕРЕГЛЯДІВ

Керівництво Територіального управління Бюро економічної безпеки у Львівській області зустрілося з представниками 40 територіальних громад Львівщини. Інформаційна сесія проводилася за програмою U-LEAD з Європою та була присвячена питанням налагодження системного обміну інформацією між Бюро та громадами.

На заході сторони обговорили вплив місцевої влади на формування підприємницького середовища у регіоні, а також проблемні питання місцевих бюджетів.  

«Аналітики БЕБ систематично виявляють ймовірні ризики втрат бюджету та скеровують рекомендації до органів державної влади. Ми формуємо пропозиції змін до законодавства, конкретні рішення, які дозволяють попередити економічні злочини», - на цьому наголосив керівник Територіального управління БЕБ у Львівській області Валерій Тацієнко під час зустрічі.

У БЕБ наголосили, що увага аналітиків та детективів зосереджена у бюджетній, митній, податковій, грошово-кредитній та інвестиційній сферах. Важливо, що аналіз даних проводиться фахівцями без втручання у безпосередню діяльність громад чи бізнесу. Саме аналітична робота Бюро дає можливість вчасно виявляти негативні процеси в економіці та впливати, коригувати й впроваджувати якісні зміни для комфортної роботи та розвитку громад.

Зустріч відбулася в онлайн форматі за участі Галини Хрущак, керівниці Регіонального офісу міжнародної організації.

Довідково: Програма U-LEAD (Ukraine – Local Empowerment, Accountability and Development, Україна - підсилення на місцях, підзвітність та розвиток), або коротко:  «U-LEAD з Європою». Програма співпраці між українським урядом, Європейським Союзом та його державами-членами Німеччиною, Швецією, Польщею, Данією, Естонією та Словенією у створенні багаторівневої системи управління, яка є прозорою, підзвітною та відповідає на потреби громадян України. Основна мета – підсилити спроможність ключових суб'єктів та зацікавлених сторін на національному, регіональному та місцевому рівнях для розширення можливостей місцевого самоврядування в громадах, зокрема і в часи війни та відбудови.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео