СТУДЕНТ УКРАЇНИ

БЕБ упередило відшкодування ПДВ на 114 млн грн

БЕБ упередило відшкодування ПДВ на 114 млн грн
397640 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Аналітики Бюро економічної безпеки України встановили низку підприємств з потенційним ризиком незаконного відшкодування податку на додану вартість у розмірі 114 млн грн.

Згадані суб’єкти господарської діяльності використовують схеми незаконного отримання відшкодування ПДВ за рахунок, фіктивного працевлаштування осіб з інвалідністю, використовуючи пільги з ПДВ, реального походження товарів для експорту, фіктивного відображення залишків товарів на складах за результатами імпорту чи їх придбання на території України.

Щоб не допустити розтрату державних коштів, аналітики БЕБ скерували рекомендаційні листи до Державної податкової служби України щодо виявлених ризиків та необхідності проведення контрольно-перевірочних заходів. Працівники ДПС провели документальну позапланову перевірку діяльності товариств та відмовили їм у бюджетному відшкодуванні, про що складено відповідні акти. Таким чином відшкодування безпідставно заявлених сум ПДВ у розмірі 114 млн грн упереджено.

Одним із основних завдань БЕБ є саме упередження ризиків економічній безпеці України, зокрема, незаконного відшкодування податку на додану вартість.

Аналітики Бюро економічної безпеки України постійно здійснюють моніторинг діяльності підприємств. Використовуючи ризик-орієнтований підхід виявляють ризики та загрози в бюджетній, податковій, митній, грошово-кредитній та інвестиційній сферах, вплив яких призводить до тінізації економіки та послаблення економічної безпеки держави та реагують відповідним чином.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,аналітики, пдв, ухилення від сплати податків

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео