СТУДЕНТ УКРАЇНИ

За три місяці БЕБ відшкодував до бюджету майже вдвічі більше ніж Держава витратить на утримання Бюро

За три місяці БЕБ відшкодував до бюджету майже вдвічі більше ніж Держава витратить на утримання Бюро
336678 ПЕРЕГЛЯДІВ

За останні три місяці по кримінальним провадженням БЕБ відшкодував понад 650 млн грн. Водночас у 2023 році на зарплатню співробітникам Бюро заплановано 390 млн грн.

Про це Директор Бюро економічної безпеки Вадим Мельник розповів у своєму інтерв’ю виданню «НВ». За його словами, ці кримінальні провадження ще розслідуються. Втім кошти вже потрапили до Державного бюджету.

«Цього ще немає в нашому звіті, який оприлюднює Генеральна прокуратура, бо провадження не спрямовані до суду. Ми направили цю інформацію на ТСК Верховної Ради. Але є факти й цифри, які вперто не помічає комітет, не помічає ТСК, хоча ми давно вже роз’яснили як формується статистика, в чому розбіжності, показали платіжні документи про сплату відшкодувань до бюджету. Але це ігнорується», — зазначає Мельник.

Для прикладу НАБУ та ДБР запустилися через 1,5 та 3 роки відповідно, при повному фінансуванні та міжнародній допомозі. БЕБ вже через 3 місяці почав показувати результат.

Загальний внесок Бюро в економіку за минулий рік — 60 млрд грн. Це не лише кошти, що відшкодовані за кримінальними провадженнями. Це і вилучені із нелегального обігу підакцизні товари, незаконно вивезені кошти, вартість арештованих БЕБ активів рф та рб, а також упередження розкрадання бюджету – за рахунок відміни ризикових закупівель за державні кошти, упередження незаконного відшкодування ПДВ, нанесення економічної шкоди.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, бюджет, економіка

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео