СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Воювали на боці терористів під керівництвом «Мотороли» – судитимуть трьох бойовиків

Воювали на боці терористів під керівництвом «Мотороли» – судитимуть трьох бойовиків
430004 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальні акти стосовно трьох громадян України за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, участі у терористичній організації та не передбачених законом збройних формуваннях (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України).
Досудовими розслідуваннями встановлено, що у червні 2014 року двоє мешканців м. Покровська вступили до незаконного збройного формування «ДНР» «Слов’янська бригада», одним з керівників якої був нині загиблий бойовик «Моторола».
Отримавши позивні «Бетмен» і «Вой», чоловіки обійняли посади навідників міномету і брали участь у збройному спротиві ЗСУ та іншим військовим формуванням України, задіяним в проведенні антитерористичної операції, на території Слов’янська, Миколаївки та Семенівки.
У липні того ж року підозрювані були направлені на бойове чергування до будівлі одного з навчальних закладів м. Донецька, але вони втекли з місця дислокації та повернулися на вільну від терористів територію у Покровськ. У вересні 2022 року їх викрили равоохоронці.
Третій обвинувачений – мешканець смт Пантелеймонівка Горлівського району з серпня 2014 року перебував на посаді водія-електрика командно-штабної машини взводу зв’язку «1 Гвардійської ОМСБр, в/ч 08801 ДНР». Знаходячись за місцем дислокації підрозділу у Старобешівському районі, він обслуговував техніку бойовиків. Крім того, з позивним «Тихий» служив квазіреспубліці механіком «5 ОМСБр «Оплот», в/ч 08805».
У листопаді 2022 року правопорушника, мобілізованого до «100 ОМСБр» у якості стрільця, взяли у полон українські військовослужбовці.
Досудові розслідування та оперативний супровід здійснювались ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
За санкціями статей обвинуваченим, які очікують вирок суду під вартою, загрожує до 15 років за ґратами з конфіскацією майна або без такої.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео