СТУДЕНТ УКРАЇНИ

БЕБ повідомило про підозру службовим особам компанії, які не сплатили 22,6 млн грн податків

БЕБ повідомило про підозру службовим особам компанії, які не сплатили 22,6 млн грн податків
354184 ПЕРЕГЛЯДІВ

Директору та головному бухгалтеру Приватного акціонерного товариства повідомлено про підозру в умисному ухиленні від сплати податків, в особливо великих розмірах та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

Співробітники Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб ПАТ, які протягом 2020 – 2021 років порушували порядок ведення бухгалтерського обліку та складання податкової звітності. Встановлено, що для здійснення господарської діяльності - розробки корисних копалин, товариство орендувало земельну ділянку, що відноситься до ділянок державної і комунальної власності, у райдержадміністрації. З метою ухилення від сплати податків, порушники умисно занизили розмір орендної плати за земельні ділянки. Такі дії службових осіб товариства призвели до фактичного ненадходження до бюджету у сумі 22,6 млн гривень.

Відомості до ЄРДР внесенні на підставі аналітичного продукту складеного фахівцями Департаменту аналізу інформації та управління ризиками БЕБ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками правопорушень передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366; ч. 3 ст. 212 КК України здійснюють детективи Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо, нещодавно за махінації з ПДВ на 3,5 млн грн підозрюваному обрано запобіжний захід. Детальніше https://esbu.gov.ua/news/za-makhinatsii-z-pdv-na-35-mln-hrn-pidozriuvanomu-obrano-zapobizhnyi-zakhid

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки, повідомлення про підозру, підозра

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео