СТУДЕНТ УКРАЇНИ

Для ефективного контролю міжнародної технічної допомоги та використання коштів ЄС буде напрацьовано алгоритм взаємодії компетентних органів та змінено нормативно-правову базу.

Для ефективного контролю міжнародної технічної допомоги та використання коштів ЄС буде напрацьовано алгоритм взаємодії компетентних органів та змінено нормативно-правову базу.
325174 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

До такого висновку дійшли учасники онлайн-зустрічі представників центральних органів виконавчої влади, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM Ukraine) та Національного інституту стратегічних досліджень, яку ініціювало Бюро економічної безпеки України. Також обговорювалися питання, пов’язані з формуванням порядку проведення перевірки результатів і повноти реалізації проєктів за рахунок міжнародної технічної допомоги та їх економічного ефекту для країни.

“Потрібен контроль для запобігання порушенням. Це наша з вами відповідальність – мінімізувати потенційні втрати наданої допомоги, реалізуючи ефективний контроль за використанням цих коштів та не допустити реалізації схем по розкраданню допомоги”, – наголосив заступник Директора Бюро економічної безпеки України Олександр Кучеренко.

Учасники погодилися із критичною необхідністю невідкладно розпочати роботу з напрацювання механізму ефективного контролю за використанням коштів ЄС, з огляду на багатомільярдний план підтримки ЄС по відбудові України. Зокрема, приведення у відповідність існуючих практик контролю за використанням міжнародної технічної допомоги до стандартів ЄС, а також напрацювання необхідної нормативно-правової бази щодо контролю використання коштів ЄС та захисту фінансових інтересів ЄС.

“Ми маємо розробити дієвий інструмент контролю саме з боку партнерів з розвитку. Прозорість, повнота, ефективність реалізації проєктів та програм МТД дозволять мінімізувати потенційні іміджеві втрати України та посилити довіру міжнародних донорів”, - зазначив керівник Управління міжнародного співробітництва Анатолій Александров.

За результатами онлайн-зустрічі усі учасники було підтримано ініціативу організації розширеної наради з долученням усіх заінтересованих органів державної влади та широкого кола міжнародних партнерів з метою напрацювання чіткого переліку необхідних нормативно-правових змін та алгоритму взаємодії компетентних органів.

У зустрічі брали участь близько 50 учасників, серед яких представники Секретаріату кабінету Міністрів, Національного інституту стратегічних досліджень, Консультативної місії Європейського Союзу в Україні (EUAM), Міністерства закордонних справ, Міністерства фінансів, Міністерства економіки, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Рахункової палати, Національного антикорупційного бюро, Державної податкової служби, Державної митної служби, Державної аудиторської служби та ін.

 

Теги: БЕБ,Бюро економічної безпеки,EUAM, ЄС,МТД

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео