СТУДЕНТ УКРАЇНИ

У першому півріччі 2022 року кількість намагань потрапити до суду з вогнепальною зброєю зросла в 15 разів порівняно з минулим 2021 роком

У першому півріччі 2022 року кількість намагань потрапити до суду з вогнепальною зброєю зросла в 15 разів порівняно з минулим 2021 роком
353110 ПЕРЕГЛЯДІВ

Українці продовжують нехтувати встановленими правилами і приходять до органів Феміди з предметами, категорично забороненими до пронесення.

За перші шість місяців 2022 року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України намагалися пронести до них 57 477 заборонених предметів. Це дещо менше, ніж за аналогічний період минулого 2021 року (63 464 заборонених предметів), але істотно не змінює ситуації.

Безумовно, на це вплинув початок нового етапу українсько-російської війни, коли сотні тисяч наших громадян розчохлили власну або отримали зброю для захисту своєї Батьківщини, зокрема у складі підрозділів територіальної оборони та добровольчих формуваннях. 

Так, у першому півріччі цього року найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади у Дніпропетровській (14 384 од.), у Львівській (7 901 од.), у Запорізькій (6 204 од.), Київській (7 488 од.),  Харківській (5 569 од.), Одеській (3 928 од.) та Рівненській (3 228 од.) областях. До речі, Львівська та Рівненська області в попередні роки не входили до цього антирейтингу регіонів України.

Серед виявлених і недопущених до пронесення в установи судової влади заборонених предметів астрономічно зросла кількість вогнепальної зброї. Якщо в першому півріччі минулого року цей показник становив лише 100 одиниць, то за шість місяців цього року він зріс у 15 (!) разів – до 1499 одиниць!  

Загалом у першому півріччі цього року українці намагалися потрапити до судових установ із ножами (15 764 од.), балончиками, спорядженими речовинами сльозогінної та дратівної дії (7 973 од.), пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями (2 497 од.), електрошоковими пристроями (254 од.), травматичною, пневматичною та газовою зброєю (416 од.).

Також було попереджено три (!) спроби проходження до приміщень судів з бойовими гранатами (у Дніпропетровській, Одеській та Сумській областях), металевими та дерев’яними палицями й битами (52 од.), фаєрами та іншими піротехнічними засобами (29 од.), виробами та пристроями імітаційного характеру, які за своїм зовнішнім виглядом ідентичні зброї та боєприпасам (112 од).

У 27 відвідувачів судів виявлено речовини, схожі на наркотичні. Співробітники Служби судової охорони затримали та передали працівникам Нацполіції дев’ять відвідувачів судів, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї або порушували громадський порядок.

Найбільш законослухняними областями України є Чернівецька, Хмельницька та Івано-Франківська. Так, на Буковині зафіксовано 72 спроби пронесення до органів та установ судової влади заборонених предметів, на Поділлі – 96, а на Прикарпатті – 213.  

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ не нехтувати встановленими правилами й не приходити до органів Феміди з предметами, категорично забороненими до пронесення. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

 

Служба судової охорони була, є і лишається надійним захисником вітчизняної Феміди та Українського народу!

Теги: Служба судової охорони,судова охорона

© 2019 "СТУДЕНТ УКРАЇНИ"

Мої відео